Temperaturen daler, bladene visner og det kolde efterår nærmer sig med hastige skridt. Men frygt ej, for i efterårsferien kan du varme dig med masser af god scenekunst for hele familien. ISCENE giver dig fem familieforestillinger rundt om i landet.

Tidsmaskinen. Foto: Uppercut Danseteater.

Tidsmaskinen – En eksplosiv og festlig danseforestilling
Skyd efterårsferien godt i gang med et brag af en danseforestilling, hvor en skør professor og hans assistent tager dig med på en fantasifuld rejse tilbage i tiden. Med en blanding af hiphop, moderne dans og break dance skaber dansere fra Uppercut Danseteater og talentfulde unge fra Dans i Nordvest et magisk univers, hvor tyngekraften udfordres og fysikkens love brydes.

Kan opleves på: Dansekapellet, København, lørdag d. 14. oktober og søndag d. 15. oktober.

Knud Romers ABCEn musikalsk bogstavssafari
I denne interaktive danseforestilling kommer du og din familie for alvor op af stolene og ud på gulvet, når Knud Romers børnebog ABC (2014) bliver levendegjort på scenen. Sammen med John Kørners billedkunstneriske dyreunivers og Bent Sørensens nykomponerede musik har instruktør Sofie Christiansen skabt en smuk, scenografisk sangleg for de 6-11-årige, som hele familien kan finde glæde i. Forestillingen er en co-produktion mellem BaggårdTeatret, sART Danseteater og Den Fynske Opera.

Kan opleves på: Den Fynske Opera, Odense – 19. til d. 27. oktober med urpremiere på BaggårdTeatret i Svendborg – 14. til 18. oktober, og senere på Dansekapellet, København, fra d. 7.-11. november.

Folketeatrets Peter Pan med bl.a. Ramasjang-stjernen Mille Gori i en af de bærende roller. Foto: Gudmund Thai.

Peter Pan – Historien om drengen, der ikke ville være voksen
En af de mest kendte og elskede fortællinger for børn, Peter Pan, har fundet vejen til scenen. Folketeatret i Nørregade giver her sit bud på en moderne fortolkning af klassikeren, der bestemt ikke kommer til at ligne den, de fleste kender. Blandt andre har instruktør Moqi Simon Trolin og den prisvindende scenograf Julian Toldam Juhlin medvirket til at skabe et mere mørkt og moderne univers, hvor eksistentielle konflikter tages alvorligt uanset alder. Der er magi, nostalgi og måske endda lidt kærlighed på programmet – og med Lars Bom som den enøjede, træbensbærende Kaptajn Klo kan Peter Pan kun blive en fornøjelse.

Kan opleves på: Folketeatret, Store Scene, København – frem til d. 3. december.

Under Haadys Skjold på Teatret Zeppelin. Foto: Jonas Fogh.

Under Haadys Skjold – En stærk fortælling om børn på flugt
Vil du give din familie en eftertænksom teateroplevelse, skal du tage dem med ind og se Under Haadys Skjold. Teatret Zeppelin genopsætter den anmelderroste forestilling, der behandler det højaktuelle emne ’børn på flugt’ i en gribende og stærk fortælling i børnehøjde. Her mødes fem uledsagede børn, der alle har været tvunget til at forlade deres hjemland, og finder styrke i hinanden på rejsen mod en bedre fremtid. En forestilling, der helt sikkert vil gå ind under huden og give en klump i halsen.

Kan opleves på: Teatret Zeppelin, København – frem til d. 27. oktober.

Skatteøen. Foto: PR, Mastodonterne

Skatteøen Musicalsuccesen med musik af Sebastian
I Tivolis Koncertsal kan du opleve en af Danmarks mest populære musicaler med musik af den folkekære sanger Sebastian. Teaterforeningen Mastodonterne har endnu engang kastet sig over det hæsblæsende eventyr om drengen Jim, der får fat i et sjældent kort over Skatteøen. Det er en eventyrlig fortælling med udødelige hits som Fuld af Nattens Stjerner, Ostesangen og Det Sorte Tegn – og efter forestillingen kan man jo passende nyde Tivoli i smukke efterårsfarver, mens man synger videre på sangene.

Kan opleves i: Tivolis Koncertsal, København – frem til d. 22. oktober.

Ekstra teateroplevelse i efterårsferien (gratis)
På Odense Teater kan du i efterårsferien få et eksklusivt kig ind bag forestillingen Oliver Twist, når teatret inviterer til åbent hus tirsdag d. 17. oktober fra kl. 10-14. Her kan du bl.a. se kulisserne til forestillingen, klæde dig ud som Oliver Twist, tegne din egen lommetyv eller lære trylle-lommetyve-tricks af en rigtig tryllekunstner.

Forestillingen Oliver Twist spiller på Odense Teater, Store Scene fra d. 9. november 2017 – 6. Januar 2018.