Film og tv-serier, der overføres til de skrå brædder, er en af tidens helt store tendenser inden for dansk scenekunst netop nu. Vi har samlet en liste over nogle af de velkendte fortællinger fra skærmen, som du nu kan opleve i teatret.

Efter Brylluppet
Susanne Biers oscarnominerede film om blodets og kærlighedens bånd kan nu opleves som musical. Forestillingen har den prisvindende instruktør Peter Langdal bag roret og nyskrevet musik af bl.a. Mads Langer, Sys Bjerre, Anne Linnet og Tim Christensen.

Kan opleves på: Musikhuset Aarhus indtil lørdag d. 14. oktober, og på Betty Nansen Teatret, Frederiksberg, fra d. 21. oktober – 3. december.

Fucking Åmål
Den svenske filminstruktør Lukas Moodyssons mesterværk fra 1998 bliver for første gang sat på scenen i Danmark. Filmen kredser om temaerne: ‘Den første store kærlighed’ og ‘Kampen for at finde sig selv’ (og at turde stå ved, hvem man er), og netop derfor er filmen anset som én af nordens vigtigste ungdomsfilm.

Kan opleves på: Teater Vestvolden, Hvidovre, fra d. 24. oktober – 3. marts 2018.

Diktatoren
Charlie Chaplins ikoniske komedie fra 1940 er kommet under kærlig behandling hos den prisvindende instruktør Nikolaj Cederholm. Diktatoren er en morsom og relevant fortælling om kampen for en verden uden krig, med bl.a. Olaf Johannessen, Søren Pilmark og Jimmy Jørgensen på rollelisten.

Kan opleves på: Nørrebro Teater – frem til d. 29. oktober.

SKAM
”Kødder du?”, tænkte alle SKAM-fans nok, da Aveny-T afslørede, at de skulle overføre den populære norske tv-serie til teater. Men den var god nok og du kan stadig nå at opleve Eva, Noora, Jonas og alle de andre (men skynd dig, for der er ikke mange billetter tilbage).

Kan opleves på: Aveny-T, København – frem til d. 4. november.

Den Gode Vilje
Ingmar Bergmans romanbiografi Den Gode Vilje, der skildrer hans forældres møde, forelskelse og ægteskab, blev i 1991 filmatiseret af Bille August. Nu bliver historien foldet ud på scenen med Mathias Flint og Anne Plauborg i rollerne som Bergmans temperamentsfulde og passionerede forældre.

Kan opleves på: Aarhus Teater, Scala – frem til d. 21. oktober.

Elsker dig for evigt
Kan du ikke få nok af Susanne Bier, kan du glæde dig over, at endnu en af hendes prisvindende film til november finder vejen til scenen – denne gang som en moderne danseforestilling med musik af Pernille Rosendal.

Kan opleves på: Musikhuset Aarhus, fra d. 7. – 12. november.

Efter Brylluppet - Musikhuset Aarhus til 14. okt, herefter på Betty Nansen Teatret, 21. okt - 3. dec

Fucking Åmål - Teater Vestvolden, Hvidovre, 24. okt - 3. marts 2018

Diktatoren - Nørrebro Teater, København – til 29. okt

SKAM - Aveny-T, København - til 4. nov

Den Gode Vilje - Aarhus Teater, Scala - til 21. okt

Elsker dig for evigtMusikhuset Aarhus, 7. - 12. nov