Efterårsferien lakker mod enden, og selvom vi tidligere har givet vores bud på, hvad man skal opleve i teatret i disse feriedage, skal I ikke snydes for en guide til weekendens forestillinger. Der er nemlig alt fra biografisk musikteater til en sanselig madopera at fylde kalenderen med.

Bridge Over Troubled Water

Kan du synge med på sange som ”Mrs. Robinson”, ”America” eller ”The Sound of Silence”? Så kender du helt sikkert til den legendariske musikduo Simon & Garfunkel. Hvis ikke, kan du komme til det nu! Denne forestilling fortæller historien om den amerikanske duos livslange venskab og uvenskab og giver os et unikt indblik i livet backstage for de populære musikere. Vi møder dem i New York anno 1990, hvor de to ikke har talt sammen i 8 år – det bliver en konfrontation om kunstneriske forskelligheder, jalousi, stolthed og livets lyse og mørke sider.

Kan opleves på: MusikTeatret i Albertslund d. 22. oktober – og på Bremen Teater fra d. 23. oktober – 15. november

Forestillingen Bridge Over Troubled Water om duoen Simon & Garfunkel. Foto: Erling Mølgaard.

Nationen

I år kan Ekstra Bladets diskussionsforum Nationen fejre 10-års jubilæum. I et helt årti har danskerne kunnet kommentere, debattere og diskutere om stort og småt på sitet, hvor tonen ofte er hård og bølgerne går højt. Mungo Park Kolding har plukket et udsnit af disse ophedede debattråde, givet dem et nyt lyrisk udtryk og undersøgt, hvad der sker, når de rammer scenen.

Kan opleves på: Teatersalen Odeon, Odense Teater, d. 19.-20. oktober

Nationen. Foto: PR, Odense Teater.

Cabaret

Den berømte Broadway-klassiker fra 1966 har fundet vejen til Jysk Musikteater i Silkeborg. Cabaret er en sensuel og dramatisk fortælling om den spirende, engelske forfatter Cliff og den sprudlende sangerinde Sally, der mødes i 1930’ernes Berlin. De to forelsker sig, alt imens nazismen spirer omkring dem og sætter kærligheden på prøve. Oplev bl.a. Jesper Asholt, Peter Jorde og Anna Vaupel i Musical Silkeborgs udgave af den rørende og storslåede klassiker.

Kan opleves på: Jysk Musikteater, Silkeborg, fra d. 21. oktober – 5. november

Foto: PR, Musical Silkeborg.

Enetime

Har du endnu ikke haft muligheden for at opleve nogle af Eugène Ioenescos absurde forestillinger, er dette et perfekt sted at starte! Ionescos uhyggelige komedie Enetime er en klassiker indenfor absurd teater, hvor vi overværer en tilsyneladende harmløs undervisningstime udvikle sig til et decideret vanvid. Oplev Mads Wille og Rosalinde Mynster, begge kendt fra TV2’s komedie-serie Badehotellet, på de skrå brædder, når de indtager rollerne som hhv. brutal, sadistisk lærer og ung, ivrig elev.

Kan opleves på: Teatret Ved Sorte Hest, fra d. 20. oktober – 2. december

Agony – An eating opera

Der er operafest, og du skal med som gæst! Sæt dig til bords med denne delikate opera og få en oplevelse, du sent vil glemme. Agony er et helt nyt operakoncept, hvor kokken og mad-stylisten Michelle Appelros skaber en spektakulær live-servering. Du sidder til bords med resten af publikum, mens I får serveret 5 små anretninger til lyden af operaens sanselige toner. Dramaturgien følger festmåltidets rytme, alt imens en rørende fortælling om en familie i opgør med nedarvede normer, udspiller sig for øjnene af jer.

Kan opleves på: Godsbanen, Aarhus, fra d. 20.-27. oktober

Fra madoperaen Agony. Foto: Signe Vad.