Det Frie Felts Festival nyt og banebrydende

<strong>Det Frie Felts Festival</strong> nyt og banebrydende

Tropical Escapes på Det Kgl. Teater. Foto: Tom O’Doherty

Rie Hammer:

Rie Hammer er chefredaktør af ISCENE.dk og tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1.

Det Frie Felts Festival
Selected Works
17. – 21. jan 2018
Se venues nederst i artiklen

Det Frie Felts Festival
Selected Works
17. – 21. jan 2018
Se venues nederst i artiklen

Så er det nu, hvis du skal være med på alt det nye! Det Frie Felts Festival byder for fjerde år i træk inden for til et sansestærkt performancefelt af forestillinger med mulighed for deltagelse og samfundspolitisk refleksion.

Selected Works er titlen på Det Frie Felts Festival, hvor der i år er mulighed for at opleve ti kuraterede forestillinger, hvis fællestræk er, at de forsøger at favne nutiden, nærværet og mødet i nyskabende, underholdende, foruroligende og fængende formater.

Festivalens kuratorteam består denne gang af performer, koreograf Kitt Johnson, iscenesætter, dramatiker Jesper Pedersen og performance- og billedkunstner Naja Lee Jensen, og de fortæller:

”Årets program præsenterer et tværsnit af samtidens uafhængige scenekunst, karakteriseret ved viljen og modet til at insistere på et unikt kunstnerisk udtryk. Mange af værkerne arbejder med det intime format. Med mødet og nærheden. Set i skærmlyset af tiden vi bruger på internettets luftige verden, er scenekunst, der skaber rum for mellemmenneskeligt samvær, vigtig. Det er denne vigtighed, vi har forsøgt at omfavne i årets kuratering af Det Frie Felts Festival.”

Forestillingerne spænder indholdsmæssigt bredt med bl.a. temaer om asylpolitik, torturmentalitet og ensomhed.

Hvem skal fx have asyl i Danmark? Spørges der i forestillingen Welcome to Denmark (Paradox Intertainment) som skaber en rekonstruktion af Flygtningenævnets sagsbehandling, mens publikum inviteres til at troværdighedsvurdere og tildele/fratage asyl i konkrete sager, hvor hver aften rummer et nyt dilemma med udgangspunkt i autentiske asylsager.

Eller hvad med at dykke ned i en erindringsrejse om venskab, ensomhed og kærlighed, i Seimi Nørregaards performanceforestilling Ven, der i en social erindringsfiktion, taler om vores relation til andre mennesker og om de roller, vi ifører os; og de billeder og historier, vi bygger os selv op omkring.

Er man mere til det reflekterende og fysiske, er der mulighed for at se med, når neuroforskning og spastiske bevægelser danner grundlag for en undersøgelse af, hvad potentialet er i spastisk bevægelse, og hvordan vi kan flytte fokus fra det vedkommende ikke kan, og i stedet begynde at værdsætte det, hun/han faktisk magter i danseforestillingen Splastic (Daily Fiction).

Alt dette er blot nogle af de mange interaktive nybrud, der skaber scenekunst i et tværæstetisk krydsfelt mellem performance, dans, teater og performance-lectures, som kan opleves på Det Frie Felts Festival.

LYST#2, Teater Bæst. Pressefoto

På spørgsmålet om, hvorfor en festival fra det Frie Felt er vigtig, fortæller festivalens to ledere, Gritt Uldall-Jessen og Erik Pold:

”Vi tror på, at scenekunsten har en central funktion i samfundet – nu og i fremtiden. Men det har den kun, hvis den udvikler sig og finder nye formater, integrerer nye strategier og stiller spørgsmål ved sig selv. Der er brug for forandring og nysgerrighed. Derfor laver vi denne festival”.

Festivalen kan opleves:
17. - 21. januar 2018 hos Corpus i A-Salen bag Gamle Scene, i Warehouse9, på Kongernes Lapidarium og i bordellet i Korsgade – indre by, Vesterbro og Nørrebro.

Formålet med Det Frie Felts Festival er at præsentere scenekunst, der er produceret i det frie felt inden for scenekunst, for et nationalt publikum, med ambition om også at formidle denne scenekunst til et professionelt internationalt publikum, samt at udbrede kendskabet til det frie felt for den danske scenekunstbranche som helhed med henblik på at skabe dialog, udvikling, samarbejdsmuligheder og dynamik i scenekunstmiljøet.

Det Frie Felts Festival er ledet af dramatiker, dramaturg Gritt Uldall-Jessen og iscenesætter, performer Erik Pold. Festivalens program er kurateret af et hold udvalgte kuratorer:
Performer og koreograf Kitt Johnson
Iscenesætter og dramatiker Jesper Pedersen
Performance- og billedkunstner Naja Lee Jensen.

Festivalen er co-præsenteret af Warehouse9 og Det Kongelige Teaters nye dansekompagni Corpus.

SE PROGRAM HER: www.detfriefeltsfestival.dk/program-2018/

Del artiklen

'Det Frie Felts Festival nyt og banebrydende'

Facebook