Det skal du se! Uge 2

Anbefalinger til forestillinger i weekenden

<strong>Det skal du se!</strong> Uge 2

Operaen Lulu har ikke været opført i over 180 år. Det laver Det Kongelige Teater om på nu. Foto: Zarko Ivetic.

Trine Balle:

Trine Balle er ISCENEs dygtige redaktionsassistent, der hver uge leverer spændende guides til læseren. Hun er bachelor i Film- og medievidenskab fra Københavns Universitet.

Billedserie

Er dit nytårsforsæt at gå mere i teatret? Så læs med her, hvor ISCENE guider dig til fem formidable forestillinger, som du kan skyde 2018 godt i gang med.

Lulu

Vil du opleve et forrygende eventyr med romantik, magi og overnaturlige væsener, så er Lulu det helt rette valg! Den lettilgængelige opera af Friedrich Kuhlau har ikke været opført siden 1838, og skal der gå 180 år før den igen sættes op, må du hellere slå til nu. Musikken er fængende, kostumerne er overdådige og kærlighedshistorien kan få selv en sten til at smelte – og så er det noget så sjældent som en opera på dansk!

Kan opleves på: Det Kongelige Teater, Gamle Scene, fra d. 14. januar – 7. februar.

Anders Glud Jensen i teatergyseren Clara. Foto: AGJ Theater.

Clara

Her er en forestilling, der vil få hårene på dine arme til at rejse sig! Fortællingen handler om James, der mister sin 7-årige datter Clara, og bosætter sig på et gammelt slot. Slottet har dog en grum forhistorie, som James langsomt involveres i. Med inspiration fra den ligeså skræmmende forestilling Woman in Black, har Skuespiller Anders Glud Jensen i samarbejde med Fortune Theatre i London udviklet en sand teatergyser. Vi garanterer spænding og chokeffekter for alle pengene!

Kan opleves på: Zangenberg Teater, frem til d. 14. januar.

Hva’ Tror Du Selv? Foto: PR, Teatret Svalegangen.

Hva’ Tror Du Selv?

Er du teenager, kender du én eller har du måske selv en derhjemme? Så hiv ham eller hende med ind på Teatret Svalegangen til en omgang interaktivt teater om tro og tvivl. Her står Camilla Gjelstrup og Kaja Kamuk klar på scenen og sætter ord på den splittelse, man kan føle, når man er ung og skal vælge sin vej i livet. Spørgsmål om ensomhed, identitetskamp, Gud, Allah eller ingenting slynges rundt i salen og gør dig måske(!) lidt klogere dig selv.

Kan opleves på: Teatret Svalegangen, Aarhus, fra d. 11.- 13. januar. 

Ulvehøjen

Nåede du ikke at opleve denne stærkt dragende teaterkoncert sidste år, så har du chancen nu! Forestillingen tager udgangspunkt i det forholdsvist ukendte album Ulvehøjen af den folkekære sanger Sebastian. Universet er mørkt, tematikkerne er vedkommende og musikken går rent ind, når Lasse Popp og orkestret UMPAS indtager scenen og fortolker Sebastians storslåede musik.

Læs ISCENE’s anmeldelse af forestillingen her.

Kan opleves på: Teater V i Prøvehallerne, fra d. 10.- 14. januar.

Ulvehøjen. Foto: Lars Horn / Baghuset.

Nina, kære Nina

Der er kærlighed i luften, når Nina, kære Nina indtager Odsherred Teater. Forestillingen serverer en række smukke, sørgelige og sjove fortællinger fra virkelighedens kærlighedsverden, og krydrer dem med musik og skønne sange. Skuespiller og dramatiker Mei Oulund har skabt en finurlig kærlighedskabaret ud fra en række interviews med lokale borgere og mikset dem med stærke sangtekster fra bl.a. John Mogensens sangkatalog. På scenen står Oulund sammen med Simon Vagn Jensen og sender jer med garanti fra teateret lidt mere opfyldte af kærlighed.

Kan opleves på: Odsherred Teater, Nykøbing Sjælland, fra d. 11. – 20. januar.

Nina kære Nina på Odsherred Teater. Foto: Mie Neel.

Del artiklen

'Det skal du se! Uge 2'

Facebook