Så er der igen dugfriske premierer på programmet! Vi fortsætter, hvor vi slap sidste uge og guider dig til 5 spritnye og smækre forestillinger, du kan forsøde din weekend med.

Tør aldrig tårer bort uden handsker

Har man læst romantrilogien af Jonas Gardell eller måske set den fantastiske tv-serie af samme navn (der efter sigende er den mest sete i svensk tv nogensinde!), vil man også elske denne forestilling. Tør aldrig tårer bort uden handsker skildrer den spirende forelskelse mellem Rasmus og Benjamin i 1980’ernes Stockholm, og giver et både rørende og skarpt indblik i datidens syn på homoseksualitet og AIDS. På scenen står bl.a. Peter Christoffersen og Simon Bennebjerg i det, der bliver en af Eventministeriets sidste forestillinger, inden de lukker i juni. Så skynd dig ind på Det Kongelige Teater – og husk lommetørklæder!

Kan opleves på: Eventministeriet, Det Kongelige Teater, fra d. 26. januar – 18. februar.

Torben Toben

Sving forbi Teatret Ved Sorte Hest og få en absurd oplevelse, du sent vil glemme! I skikkelse af Torben Toben springer Paw Henriksen rundt på scenen og æder hele kloden op i fortvivlelse, afmagt og frustration. For hvad skal man ellers stille op, når man ikke kan begribe, hvordan folk behandler verden? Den prisbelønnede dramatiker Line Knutzon har skabt en gravalvorlig komedie, hvis absurdistiske univers både vil få dig til at trække på smilebåndet og give stof til eftertanke.

Kan opleves på: Teatret Ved Sorte Hest, fra d. 26. januar – 10. marts.

Der var et yndigt land

Tør du høre, hvor landet i virkeligheden ligger? Zaki Youssef har skrevet en bidende fortælling om Danmark og om, hvad det vil sige at være dansk. Nu står han på scenen; klar til at dissekere nationalfølelsen. I en blanding af personlige fortællinger, sange, stand-up og samfundsanalyser spidder han danskheden og udfordrer fortællingen om landet, hvis nationalret er flæsk. I selskab med musiker og komponist Turkman Souljah og med den Reumertvindende Christian Lollike som instruktør, kan det kun blive en seværdig oplevelse!

Kan opleves på: Sort/Hvid i Kødbyen, fra d. 25. januar – 24. februar.

Troen & Ingen

Endelig kommer den forestilling, vi alle har ventet på! Søren Huss’ album Troen & Ingen (2010) er blevet sat på scenen, og vi kan næsten ikke vente til på lørdag, hvor forestillingen har premiere. Fire skuespillere lægger krop og stemme til Huss’ sange, der går helt tæt på livets skyggesider og menneskets evne til at overkomme selv det allermest meningsløse. Det bliver hudløst ærligt og helt igennem gribende, når tre menneskers kamp tilbage til livet skildres i en collage af musik og dramatik.

Læs også ISCENEs interview med Søren Huss, der fortæller om at sætte sorgen på scenen.

Kan opleves på: Teatret Svalegangen, fra d. 27. januar – 23. februar.

Requiem

Oplev Peer Hultbergs eksistentielle roman REQUIEM (1985) på scenen og få hele 80 fortællinger om dit sande jeg! Et stjernehold af skuespillere, der bl.a. tæller Lise Baastrup, Marie Bach Hansen, Elliott Crosset Hove, Andreas Jebro og Olaf Johannessen, levendegør de bedste af de 537 portrætter, som bogen skildrer, og giver et særligt indblik i alt det, vi mennesker aldrig siger højt. Det tegner til at blive en humoristisk og rammende ensembleforestilling, der helt sikkert vil give jer en del at drøfte på vejen hjem!

Kan opleves på: Betty Nansen Teatret, fra d. 25. januar – 18. februar.