Kalenderen viser nu februar, men termometret sniger sig stadig ned under nul. Det er dog bare endnu en god grund til at slå sig ned i alle de bløde teatersæder rundt om i landet. Læs med her og bliv inspireret til 5 forestillinger, du kan varme dig på i weekenden.

Catch Me If You Can

Nu kan du selv prøve, om du kan fange den charmerende svindler Frank Abagnale Jr., når musicalen Catch Me If You Can indtager Odense Teater. Forestillingen tager udgangspunkt i den autentiske fortælling om storsvindleren fra New York, der snød og bedrog sig gennem tilværelsen. Den utrolige historie blev til en prisvindende film med selveste Leonardo DiCaprio i hovedrollen, og senere til en Broadwaymusical, der nu opføres på dansk. Med Laus Høybye i rollen som den udspekulerede Frank og med 18 fantastiske musikere fra Tiptoe Bigband, tegner det til at blive en hæsblæsende og swingende oplevelse!

Kan opleves på: Odense Teater, fra d. 8. februar – 14. marts.

T-error

Frygtens grimme ansigt titter frem i Teater Får302s samfundssatiriske forestilling T-error, der med ironisk distance tager favntag med befolkningens tiltagende frygt for undergang. I forsøget på at skabe tryghed, opretter to forældre en nærmest diktatorisk kontrolleret trivselsgruppe, hvor indre angstdæmoner slippes løs blandt hjemmebag og nybrygget kaffe. Bag T-error står bl.a. dramatiker Line Mørkeby, der også har skrevet manuskript til de anmelderroste forestillinger Jeg Løber og Hår på den. Det bliver angstfyldt og absurd, og som teatret selv formulerer det: “Glæd jer, og frygt det værste”.

Kan opleves på: Teater Får302, fra d. 8. februar – 3. marts.

Intet

Hvad er meningen med det hele? Intet! Det proklamerer ungdomsromanen af samme navn (2000), af forfatter Janne Teller. Nu kan den kontroversielle og stærkt debatterede bog om livets ligegyldighed opleves på scenen. Her møder vi skoleeleven Pierre Anton, der sætter sig op i et blommetræ og venter på at dø. Med et stærkt hold af skuespillere, der bl.a. tæller Nicolaj Jandorf og Benjamin Boe Rasmussen, udfolder forestillingen tilværelsens meningsløshed og den desperation, der følger, når det uundgåelige spørgsmål indtræffer; er livet virkelig meningsløst? Bedøm selv, når Intet indtager Odense Teater.

Kan opleves på: Odense Teater, d. 10. og 24. februar samt 3.-22. marts. Men skynd dig, der er kun ganske få billetter tilbage!

The Great Paradox of Play

Husker du barndommens umiddelbare fascination af magi? Med The Great Paradox of Play forsøger tre af Nordens bedste magikere at bringe glæden ved tryllekunsten ind i det voksne liv. Trioen fejrer den formålsløse leg og i en blanding af nycirkus, dans og visuelt teater tager de dig med ind i et forunderligt univers, udelukkende dedikeret til legen. Så leg med og lad dig tryllebinde af magiske tricks, barokke kostumer og et livfuldt elektro-akustisk soundtrack!

Kan opleves på: Baltoppen Live, Ballerup fra d. 11.-13. februar og på Teaterøen, København fra d. 23.-25. marts.

Svanesøen

Nåede du ikke at opleve Nikolaj Hübbe og Silja Schandorffs opsætning af Svanesøen i 2016, så har du chancen nu! Svanesøen er en af de helt store balletklassikere med mere end 100 år på bagen, men fortællingen er stadig lige interessant og elegant i dag. Her møder vi den unge Prins Siegfried, der forelsker sig i den yndefulde svaneprinsesse Odette. Samtidig forføres han af Odettes modsætning Odile, og dramaet begynder! Glæd dig bl.a. til at opleve solodanser Ida Praetorius i rollen som Odette og Marcin Kupiñski som den splittede Siegfried. Det er klassisk ballet, når det er allerbedst, og drama, når det er allermest passioneret.

Kan opleves på: Operaen, Store Scene, fra d. 10. februar – 3. juni.