Efter en vinterferie spækket med skønt børneteater, er vi nu klar med en række anbefalinger til de voksne. Denne weekend er der både noget til de oprørske, de danseglade og til dem med knuste hjerter.

Danmark mit fædreland

Temaet danskhed er noget vi oftere og oftere ser behandlet på landets teaterscener; for hvad vil det sige at være dansk anno 2018? I Danmark mit fædreland er syv teatre fra alle landets afkroge gået sammen om at afsøge dette spørgsmål. Med syv skuespillere og syv skæbnefortællinger dykker forestillingen ned i, om vi nu også er så forskellige, som vi går og tror. Hvis ikke du befinder dig nær Vendsyssel Teater denne weekend, så frygt ej, for forestillingen gæster naturligvis scener i hele landet. Så sving forbi et teater nær dig og oplev et alternativt og nuanceret danmarksportræt!

Kan opleves på: Vendsyssel Teater, fra d. 23. februar – 7. marts. Tager efterfølgende på turné rundt i landet.

My Heartache Brings all the Boys to the Yard Aarhus Teater. Foto: Anna Marín.

My Heartache Brings all the Boys to the Yard

Siger man moderne dansk dramatik, siger man også Nanna Cecilie Bang! Den prisbelønnede skuespiller og dramatiker, der sidste år skrev og fremførte den tragikomiske monolog True.Story, er nu ude med endnu en forestilling om en ung generations søgen efter identitet og kærlighed. Denne gang står hun ikke selv på scenen, men har tre forrygende skuespillere til at portrættere alle de forvirrende følelser, man kan have, når hjertet er knust og drømmene falmer. Det bliver både hedt og hårdt, når tidens hjertefeber afsøges på Aarhus Teater.

Læs ISCENEs begejstrede anmeldelse af forestillingen her.

Kan opleves på: Aarhus Teater, Studio scenen, frem til d. 14. marts.

Charge af det engelske dansekompagni Motionhouse. Foto: Dan Tucker.

Charge

Er du til gnistrende dans med bjergtagende koreografi og et interessant budskab? Så skal du ind og se Charge denne weekend! Seks performere udforsker elektricitetens rolle i menneskekroppen og visualiserer vores forhold til energi. Forestillingen er skabt af det engelske dansekompagni Motionhouse, der tidligere har spillet for udsolgte huse med deres ekspressive og særegne danseforestillinger. Vi kan næsten garantere, at du får et ordentlig skud energi og en elektrisk opladning, du sent vil glemme!

Kan opleves på: Baltoppen Live, frem til d. 24. februar.

Revolt. She said. Revolt again.

“Gør oprør. Sagde hun. Gør oprør igen”. Ordene tilhører den unge, britiske dramatiker Alice Birch, hvis forestilling har været verden rundt og nu lander på Husets Teater. Den powerfulde, feministiske kulttekst vender hverdagens sprog på vrangen og udforsker, hvad det vil sige at være kvinde i det 21. århundrede. Forestillingen er iscenesat af de medvirkende selv, ud fra et nøje formuleret sæt regler, der leger med tilskuerens vante forestilling om, hvad scenekunst er og kan. Et sandt oprør mod konventionerne om køn, moderskab, arbejde, aldring og kærlighed!

Kan opleves på: Husets Teater, fra d. 24. februar – 24. marts.

Revolt. She said. Revolt again. Foto: PR, Husets Teater.

Suffløren

Måske husker du Preben Kristensen for hans utallige roller på tv, fantastiske stemmer i tegnefilm eller skønne parodi på Dronning Margrethe i Linie 3. Nu har den folkekære skuespiller 40-års jubilæum og fejrer det med en blændende forestilling på Folketeatret. Her portrætterer han en af teatrets mest anonyme medarbejdere, nemlig suffløren; den hengemte figur, der er så vigtig, men som aldrig får lov at stå i rampelyset. Kristensen står alene på scenen og skildrer sufflørens kamp for virkelig at træde i karakter.

Læs ISCENEs jubilæums-portræt af den talentfulde skuespiller her.

Kan opleves på: Folketeatret, Hippodromen, frem til d. 25. marts.

Preben Kristensen i forestillingen Suffløren på Folketeatret. Foto: Gudmund Thai.