Det er blevet d. 1. marts, og det betyder lønningsdag! Og hvad er bedre end at spendere alle sine penge på teateroplevelser? Her er ISCENEs 5 forslag til, hvilke forestillinger, du skal se de kommende dage.

Cyrano

Googler man den russiske instruktør Yuri Butusov, popper en række ekspressive, sansemættede og virkeligt interessante forestillingsbilleder op! Butusov er en kompromisløs og eksperimenterende iscenesætter, der har fået næsten kultagtig status i det internationale teatermiljø. Nu har han kastet sig over fortællingen om Cyrano – musketeren med den lange næse, der er en mester til at fægte, men stærkt udfordret i kampen om kærligheden. På scenen kan du bl.a. opleve Martin Ringsmose, Christian Gade Bjerrum og Sebastian Aagaard-Williams i Butusovs helt særlige univers, der vil slå benene væk under dig!

Kan opleves på: Aalborg Teater, Store Scene, frem til d. 17. marts.

Sukker

Er Danmarks fortid egentlig så ren og sukkersød, som vi går og tror? Ikke ifølge forestillingen Sukker. Med stærke, visuelle virkemidler og et ekspressivt formsprog tegner forestillingen et kritisk billede af Danmarks selvforståelse som slavenation. Seks skuespillere og dansere tager dig med tilbage i tiden og skildrer landets mørke fortid, der ikke altid har været gengivet helt sandfærdigt. Det Reumertvindende kompagni Det Olske Orkester står bag forestillingen, der både vil give dig en eksperimenterende, visuel oplevelse og en vigtig, historisk “lærestreg”!

Kan opleves på: Republique, Lille Scene, frem til d. 10. marts.

Love me tender

Forbered dig på røde ører og blussende kinder, når Teater GRAENSE-LOES inviterer til intimforestilling om den allerførste gang! Med Love me tender er der lagt i kakkelovnen til en vaskeægte teenagefniser, hvor tanker og forestillinger om den seksuelle debut iscenesættes og deles under dynen. Tag din teenager under armen, smut forbi Anemone Teatret og glæd jer til en oplevelse, der helt sikkert vil åbne op for gode snakke om alt det, der ellers kan være svært at sætte ord på.

Kan opleves på: Anemone Teatret, fra d. 2.-10. marts. Forestillingen er næsten udsolgt, så skynd dig at bestil.

Ikke uden min mor

Instruktør og skuespiller Sandra Yi Sencindiver er lige nu landskendt som en af de skumle mordere i krimiserien Broen (vi beklager for evt. spoiler!) – men det er ikke alt, hun går og sysler med. Hun har nemlig skabt en forestilling om og for kvinder, der skildrer kvindelivet på tværs af kultur og alder. Med musik og ord præsenteres en collage af historier om kvinders håb, drømme og begrænsninger igennem tre generationer. Invitér din mor, datter eller veninde med i teateret og kom tættere på hinanden gennem en række stærke historier om det at være kvinde.

Læs også ISCENEs interview med instruktør Sandra Yi Sencindiver.

Kan opleves på: VerdensKulturCenteret KBH N, og herefter på turné frem til d. 17. marts. Til juni kan forestillingen opleves i Aarhus.

Jeanne D’Arc

Måske har du læst om den franske helgeninde i historiebøgerne eller set den prisvindende film med Milla Jovovich i hovedrollen – nu kan du opleve den ikoniske myte om Jeanne D’Arc udspille sig for øjnene af dig! I Staffan Valdemar Holms iscenesættelse indtager den fantastiske Danica Curcic rollen som Jeanne D’Arc; en ung kvinde, der kæmpede en brag kamp for anerkendelse i et mandsdomineret samfund. Som 19-årig endte hun sit korte liv på bålet, dømt for kætteri og for at iklæde sig mandstøj. Få et uafrysteligt og stærkt indblik i historien, der vil vise sig stadig at være højaktuelt den dag i dag.

Kan opleves på: Republique, fra d. 3. marts – 7. april.