Del

Xenon bliver navnet på den nye scene for uafhængig scenekunst, som Teaterhuset i Rådhusstræde udvider med den 1. april. I foråret kan du blandt andet opleve madteater med en stjernekok og en sanselig performance, der bygger på forfatter Per Højholts litterære univers.

Målet med den nye scene Xenon er at skabe et epicenter for det københavnske vækstlagsmiljø. Teaterhuset har siden 2004 sat rammerne for det københavnske vækstlagsmiljø og med mere end 300 medlemmer og 11 årlige forestillinger på den intime scene Bastarden, har Teaterhuset været et eksperiment-rum for nyskabende scenekunst. Nu udvider de for at skabe større synlighed omkring vækstlagets kvaliteter.

“Scenen repræsenterer nye vinkler på scenekunsten og sigter efter at samle ambitiøse kunstnere, der har noget originalt at byde på.” udtaler forkvinde, Amalie Pontoppidan Witt.

mere vin

Programmet for Xenon skydes i gang d. 4. april, hvor Malene Skjold og Jean Jamil har premiere på madteatret Mere vin – ellers tak!, en intim forestilling bygget op omkring en middag for to. Den røde tråd er smagsløgene, hvor det bitre, sure, søde og salte agerer baggrundstæppe for små, intense akter. På scenen akkompagneres skuespillerne af den italienske kok Marco Maccarini.

Foruden madteater byder forårets program på fortolkninger af Per Højholts litterære univers, når forestillingen Vejret nu har premiere d. 18. april. Her foldes den folkelige forfatters digte ud i et musikalsk og visuelt rum, og publikum kan opleve en sanselig performance.

Til maj får Teaterhuset besøg af vækstlagsgrupper fra Odense og Aarhus, mens Teaterhusets kursusgruppe StageLAB afslutter StageLAB//Manus med en minifestival. Forårets program rundes af med gæstespil af gruppen Papaver, der vandt teaterfestivalen Quangas udviklingspris i 2017.

Kilde: Pressemeddelelse

Med udvidelsen af Xenon skifter også Teaterhusets scenen Bastarden navn til Vox. Denne scene skal nu rumme ufærdige og eksperimenterende forestillinger, der går i dialog med publikum.

Teaterhuset åbner op for ansøgninger til efterårets program på scenen. Ansøgningsformularen kan findes på Teaterhusets hjemmeside HER

Billetsalget til Mere vin – ellers tak! og Vejret nu åbner mandag d. 5. marts.