Improteater, der skal få os til at grine, kender vi, men impro med alvor er mere sjældent. Nu har du muligheden for at opleve impro-genrens forskellighed. I Aalborg skydes den internationale improteater-festival med workshops i gang i morgen og på Teatret ved Sorte Hest i København kan du opleve improen som alvorlig genre, når gruppen FELT skaber en forestilling uden tekstforlæg, givne karakterer, kostumer eller rekvisitter.

Et tilfældigt men sammenhængende drama

Improviserende teaterforestillinger kan tage et utal af former, men hos FELT, der lige nu er aktuel på Teatret ved Sorte Hest, får publikum et sammenhængende dramaturgisk forløb, der opstår uden aftalte temaer eller input fra publikum. Derfor har skuespillerne også kun stemninger, kroppe, lyd og følelser at arbejde med, sammen med energien fra publikum, når de med to stole som scenografi, skal skabe en sammenhængende forestilling. Selv beskriver de forestillingerne som et udtryk for, at alt i livet er forbundet på både umulige og mulige måder – her er der ingen regler.

“Rent spillemæssigt handler det om ikke at stå i vejen for det, der opstår: at stille sig til rådighed for hvad end, der er til stede: Man har ikke noget valg: Karakteren er ved at blive formet og historien skriver allerede sig selv.” siger Charlotte Munck om det at stå på scenen i FELTs forestillinger.

Lattergaranti til improteaterfestival

Det er farligt at give garanti på noget, så tilfældigt som improvisation, men det tør Aalborg Teater, når de er rammen for den internationale improteaterfestival denne weekend. Her samles grupper fra Italien, Norge og Schweiz samt de danske improgrupper Den Lalleglade Brigade og Specialklassen, der skal optræde med en improviseret musical, hvor der loves grin. I det hele taget er der i Aalborg fokus på underholdning og forestillingerne ledsages af både freestyle rap og improjazz samt et improviseret Melodi Grand Prix med alle festivalens skuespillere som afslutning på det hele.

Jonny Hefty, rapper, streetart kunstner og poetry slammer, er konferencier på begge improfestivaldage, og børn såvel som voksne kan selv kaste sig ud i improvisationen i de gratis workshops.

FELT består af skuespillerne Laura Drasbæk, Laura Bach, Charlotte Munck, Sebastian Jessen, Johannes Nymark og Cyron Melville. Instruktør: Sarah Caroline Kenter

Du kan også opleve FELT på scenekunstfestivalen CPH Stage i år.

Den Internationale Improteaterfestival finder sted fra 9. - 10. marts 2018.
Se programmet for festivalen her