Vi kan vist hurtigt blive enige om, at vejret ikke tegner til at blive rigtigt forårsagtigt lige foreløbigt. Men så kan vi jo glæde os over, at snevejr er teatervejr! ISCENE bringer her 4 forslag til skønne forestillinger, som du kan søge ly for sne og slud med.

Møller og Larsen

Er du vild med arkitektur og dansk kulturhistorie, eller vil du bare gerne opleve et stykke velskrevet, højspændt drama? Så tag forbi Det Kongelige Teater og få et semibiografisk indblik i konflikten, der udspillede sig mellem forretningsmand Mærsk Mc-Kinney Møller og arkitekt Henning Larsen, dengang Operaen i København skulle opføres. Bag forestillingen finder du stærke kræfter som bl.a. instruktør Thomas Bendixen, dramatiker Jakob Weis, kendt fra succesforestillingen Toves Værelse, og et vaskeægte stjernetrekløver af skuespillere bestående af Søren Sætter-Lassen, Henning Jensen og den altid skønne Amanda Collin.

Kan opleves på: Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, fra d. 9. marts – 23. maj.

Manning er fri

Måske kender du navnet Chelsea Manning, men hvem er det nu helt præcist, hun er? Manning er fri skildrer den autentiske historie om soldaten, der blev idømt 35 års fængsel for at lække tusindvis af fortrolige rapporter om amerikansk krigsførelse og udenrigspolitik. Hun blev født Bradley Manning, men under sin indespærring blev Bradley efterhånden til Chelsea. Nu kan du opleve den utrolige fortælling på Mungo Park, hvor Anders Budde Christensen både indtager rollen som manuskriptforfatter bag forestillingen og som Manning på scenen.

Kan opleves på: Mungo Park, Allerød, fra d. 9. marts – d. 5. maj.

Mens vi venter på Irakkommissionen

Fik du ikke set dette satiriske stykke samtidshistorie i efteråret, så har du chancen nu! Under kyndig ledelse af instruktør Simon Boberg foldes fortællingen om to vigtige mænd og deres 100 løgne ud. I skikkelse af kultursociolog Jørgen Andersen, optræder skuespiller Peter Larsen alene mand på scenen, og afsøger hvorfor Danmarks skulle være krigsførende nation tilbage i 2003. Det bliver betændt, debatskabende og ikke mindst virkelig sjovt!

Kan opleves på: Teater Katapult, Aarhus, frem til d. 13. marts.

Drama Queens – (kun i aften!)

I dag er det d. 8. marts, hvilket er lig med Kvindernes Internationale Kampdag – og det skal selvfølgelig fejres! På Republique kan du eksempelvis markere dagen med Drama Queens, hvor en række seje kvinder har skrevet og instrueret 4 nye stykker kort-dramatik om kvinder gennem tiden. På scenen står 10 skuespillerinder klar til at levendegøre fortællingerne. Oplev bl.a. Benedikte Hansen, Anette Støvelbæk, Fanny Louise Bernth, Jannie Faurschou, Marie Mondrup og mange flere, når der med lige dele humor og alvor sættes fokus på kvinders roller, dilemmaer og udfordringer gennem tiderne.

Læs også ISCENEs guide til scenekunst på Kvindernes Internationale Kampdag.

Kan opleves på: Foyeren på lille scene på Teater Republique. Begivenheden foregår både inden- og udendørs, så varm påklædning anbefales.