50-års fejring af 68’er-oprøret, musikdramatisk performance om kvindelig seksualitet og en folkelig musical for hele familien; denne weekend står i musikkens tegn! Læs med og få 5 anbefalinger til en forrygende musikalsk weekend i teateret.

Tændt

Hvordan finder man kontakten, hvis der bare er helt slukket? I Tændt leder to kvinder efter kontakten, der tænder for lysten. Seks kvindelige kunstnere er gået sammen om at skabe en musikdramatisk performance om sex, krop, lyst og leg frigjort fra glansbilleder, pornoficering og udtørrede klichéer. I en kombination af visuelt/fysisk teater, interaktive momenter og nykomponeret musik, leveret af den anmelderroste Dj og komponist Rosa Lux, præsenteres du for en både sårbar og humoristisk varieté om lyst og manglen på samme. En sanselig oplevelse, du sent vil glemme!

Kan opleves på: Teater Momentum, frem til d. 24. marts.

68

Nu kommer en forestilling, der med garanti vil få dig op af sædet! Omdrejningspunktet er 1968; året, der rystede verden og avlede nogle af tidens allerstørste musikalske genier. I år har 68’er-oprøret 50-års jubilæum, og det fejrer Det Kongelige Teater med en kaotisk, vild og åben koncert, der ikke kun hylder, men også sætter spørgsmålstegn ved myten om symbolet 68. Christian Lollike iscenesætter de ikoniske tekster, som levendegøres af bl.a. Karen-Lise Mynster, Tammi Øst og Peter Plaugborg på scenen. Så invitér dine gamle med i teateret, og giv dem et festligt og rockende trip down memory-lane med Dylan, Joplin, Hendrix og alle de andre!

Kan opleves på: Det Kongelige Teater, fra d. 16. marts – 23. maj.

Den Finske Opera

Tør du kaste dig ud på ukendt grund og lægge din aften i hænderne på en musiker, skuespiller eller poetry slammer? Den Finske Opera er et nyt koncept under Den Fynske Opera, hvor scenen tildeles seks af Odenses kunstneriske aspiranter fordelt over fem fredage. Konceptet har ingen regler eller rammer – værten bestemmer helt selv, hvad scenen skal fyldes med. Denne fredag er den overgivet til jazzguitaristen Casper, så du kan godt begynde at glæde dig til en aften, hvor alt er muligt og intet er planlagt!

Kan opleves på: Den Fynske Opera, fredag d. 16. marts kl. 17.00. Konceptet kan opleves igen d. 27. april, hvor Poetry slammeren Emil ejer scenen.