Del

Danseteatret, Aaben Dans, kan fejre deres 10års-jubilæum som egnsteater i Roskilde med et nyt hus. For onsdag den 21. marts vedtog byrådet i Roskilde at gå ind i et samarbejde med Roskilde Festival om at bygge et nyt, og helt unikt, kunst- og kulturbyggeri på Musicon. Det nye byggeri kommer til at rumme faciliteter til Roskilde Festival, musikøvelokaleforeningen Råstof Roskilde samt egnsteateret Aaben Dans.

For Aaben Dans kommer det konkret til at betyde et samlet hus med dansestudie, blackbox-scene og administration samt adgang til en ny stor multifunktionel sal, der kan rumme 200 publikummer. Der kan derfor både skabes og vises forestillinger af langt større skala end tidligere.
Samlet set får det en kæmpe-positiv indflydelse for både Aaben Dans’ produktioner og andre aktiviteter, for personalefaciliteterne og ikke mindst for publikums oplevelse af at træde ind i et pulserende kreativt centrum. Det fælles byggeprojekt bliver en kunstnerisk, kreativ smeltedigel og eksperimentarium, hvor de tre parter deler nogle fælles faciliteter og udnytter potentialerne i et tværkunstnerisk felt.

dans

Byggeriet skal danne ramme for møder mellem kunstarter og kunstneriske fagligheder, mellem professionelle og amatører og mellem publikum, frivillige og brugere i alle aldre. Det skal ske både i hverdagens arbejdsgange på tværs af de tre institutioner og i alle åbne arrangementer som forestillinger, koncerter, undervisning, workshops, events m.v.

Ledelsen Thomas Eisenhardt og Lisbeth Klixbüll siger: ”Vores mange aktiviteter har i årevis været begrænset af mangel på plads. Vores lille black-box har været ved at sprænges af at skulle fungere både som teatersal, prøvesal, dansestudie, workshoprum og meget mere. Der er blevet lagt låg på mange potentielle aktiviteter. Med dette nye fantastiske byggeri slipper vi ikke bare alle disse muligheder løs. Vi åbner også op for, at nye og uventede ting kan opstå i mødet mellem de tre institutioners kunstnere og ildsjæle. Vi har ambitioner om at skabe et sted, der rækker ud mod verden og give oplevelser med nærvær, ånd, energi og høj kvalitet.”

Aaben Dans er egnsteater i Roskilde og arbejder med dansen og kroppen som udtryksform. De skaber to nye forestillinger hvert år, hvoraf mindst én er for børn og unge. Aaben Dans er et af Danmarks mest turnerende danseteatre og en stor del af deres turné foregår uden for landets grænser. Hvert andet år arrangerer de SWOP – Danmarks eneste internationale dansefestival for børn og unge.

I 2017 opførte Aaben Dans 136 forestillinger og arrangerede 740 deltagerinvolverende begivenheder for i alt 26.751 deltagere som iagttagende, dansende, lyttende, medskabende eller andet.