Del

GRAB THEM BY THE PUSSY
7. apr - 4. maj 2018
Teatret Svalegangen

I den aktuelle satire Grab Them by the Pussy vil dramatiker Jeanette Munzert ind under huden på den moderne feminist. Men hvem er hun, og hvad vil hun?

På de sociale medier møder vi alt fra friblødere til twerk queens, der gør krav på ligestilling. Jeanette Munzert vil vise de forskellige måder at være feminist på i dag, og det gør hun ved at skildre beboerne i en opgang, deres tanker og problemer. Et par vil opdrage deres barn efter et kønsneutralt ideal, og i et andet par er kvinden bange for at miste karrieren, hvis hun får børn.

For Jeanette Munzert er feminisme i dag en menings-kampplads:

“Jeg tror, der er en tendens til, at rigtig mange kvinder begynder at tage afstand fra feminismen, fordi den i for høj grad er blevet en menings-kampplads. Jeg blev haglet ned af nogle af deltagerne, til en reading på stykket for et års tid siden, som ikke følte, jeg havde ramt deres form for feminisme. Men da jeg prøvede at spørge ind til, hvad feminisme så er for dem, var der ikke rigtig nogen, der kunne sætte ord på.”

“En del af feminisme-bølgen handler måske også om, at vi mangler gode kvindehistorier i både dansk og international dramatik. Alle de gode udviklingshistorier handler om mænd. Vi kvinder mangler gode og stærke kvindehistorier, så vi kan se os selv i et andet lys. Faren ved feminismen er også, at den kan komme til at holde os fast i en offerrolle, og det synes jeg er ærgerligt.” uddyber hun.

Direktør og kunstnerisk chef for Teatret Svalegangen, Per Smedegaard, forklarer: “For mig, og på vegne af min nu 6-årige datter, så ligger den største ligestillingskamp i dag i hverdagen, i de mellemmenneskelige relationer og i vores daglige adfærd og måder at betragte køn på – bevidst som ubevidst. Jeg kan godt forstå vigtigheden af, at nogle går forrest og twerker og fribløder, men jeg oplever også, at det kan gøre mennesker bange for at træde hinanden over fødderne. Det slukker debatten og i sidste ende den nødvendige forandring.”

Kilde: Pressemeddelelse

MEDVIRKENDE HOLGER ØSTERGAARD, ALBERT STEIN ANKERSTJERNE, CAMILLA GJELSTRUP, METTE GADEBERG GREGERSEN OG JOSEFINE TVERMOES*
*Elev ved Den Danske Scenekunstsskole
TEKST JEANETTE MUNZERT
INSTRUKTION RASMUS ASK
SCENOGRAFI PETER SCHULTZ

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN