Del

April Festival
15 - 22 Apr 2018
Syddjurs Kommune

På søndag skydes Aprilfestivalen i gang, og hvis du endnu ikke har helt styr på programmet, så guider teaterlederne dig her til oplevelser i dagene på Syddjurs. ISCENE fangede Claus Mandøe fra Teatret De Røde Heste, Sofie Christiansen, kunstnerisk leder og koreograf for sART Danseteater, og den spritnye leder af Teaterhuset Filuren, Ditte Felding.

Claus Mandøe skal som sædvanlig selv spille en del på Aprilfestivalen, så han får travlt med at komme rundt til forestillingerne.

Claus Mandøe. Fotograf: Jane Vorre

“Fordi det er begrænset, hvad jeg kan nå at se, er det ikke tilfældige forestillinger, jeg vælger. Jeg glæder mig især til Gruppe 38s nye forestilling, som jeg kun har hørt godt om. Niveauet er altid i top her, så Historien om huset, der blev til en prik står blandt mine top-3 forestillinger.”

Historien om huset, der blev til en prik spiller 21 apr kl. 11.30 og 14.15

“Jeg vil også gerne se Teater Refleksions forestilling I nattens lys. Her har jeg på fornemmelsen, at de er inde og røre ved nogle problematikker, som jeg også selv har arbejdet med – både på det historiemæssige plan, men også med hensyn til de fortælletekniske løsninger. Så den vil jeg også gerne se!”

I nattens lys spiller 20. apr kl. 12 og kl. 16.)

“Jeg glæder mig også til Frøken Fracasos forestilling Tamme tigre findes ikke, som jeg også har hørt rigtigt godt om. De er et teater, jeg ikke kender så meget til, så det kunne være spændende at se den.”

Tamme tigre findes ikke spiller 21. apr kl. 11 og kl. 14

“Til sidst vil jeg gerne se Hils Din Mor og Teater Vestvoldens Fucking Åmål. Igen er det en forestilling med et godt ry, og så er det en forestilling, som sætter eksistentielle problematikker i spil – den vil jeg se!”

Fucking Åmål spiller 20. apr kl. 14.15 og 17.45

Sofie Christiansen, der er leder af sART Danseteater, foretrækker forestillinger uden for mange ord.

Sofie Christiansen. Foto: Loke Laustrup

“Derfor har jeg valgt tre forestillinger, som har en fysikalitet, en sanselighed og ikke mindst en æstetik, som tiltaler mig. Der er rigtig mange dygtige mennesker i dansk børneteater, som formår at fange magien og sanseligheden rigtig godt, så det er mega-svært at vælge.”

“Den første forestillinge, som taler til mig, er EMPTY STEPS af GLiMT. Jeg elsker nycirkus, når det ikke bliver alt for mimisk, og det har jeg på fornemmelsen, at GLiMT kan.”

EMPTY STEPS spiller 20. april kl. 16.30 og 19.30

“Jeg glæder mig også til Freestyle Phanatix’ forestilling R. Jeg har aldrig har set dem og er derfor ret nysgerrig, da jeg tit oplever hip-hop i danseforestillinger som lidt gammeldags og lidt for karikeret. Derfor er jeg nysgerrig på, om de kan mere end det.”

R spiller 20. apr kl. 17 og kl. 18.45

Tre ben af Aaben dans. Foto: Ditte Valente

“Jeg ser også frem til Aaben dans’ forestilling TRE BEN. Aaben Dans har jeg set flere gange, og Thomas Eisenhardt har virkelig fat i noget med deres børneforestillinger.”

TRE BEN spiller 20. apr kl. 11 og kl. 17

Ditte Felding er ny leder af Teaterhuset Filuren i Aarhus, og hun glæder sig blandt andet til forestillingen Næsen af Mish Mash – et dansk, finsk, svensk, tyrkisk teaterfællesskab, der opfører den skøre og sjove historie om den stolte general Kovalev og hans næse, som en dag beslutter sig for at forlade ham for at leve sit eget liv.
“Jeg glæder mig til den forestilling fordi deres første Romeo og Juliet var en både enkel og ekvilibristisk teateroplevelse.”

Næsen spiller 16 apr kl. 17.30 og 20. apr kl. 13.15 og 16.15

Ditte Felding glæder sig også til Ivalus første sang af De Røde Heste, der er historien om en lille heltinde, som på forunderlig vis digter sin allerførste sang – og derved redder hele sin familie. Limfjordsteatrets forestilling morfarMORFARmorfar, hvor tre drenge fortæller om deres morfædre og oplevelserne med dem står også på listen over seværdigheder.

Ivalus første sang spiller  19. apr kl. 19 og 20. apr kl. 16 og 18.

morfarMORFARmorfar spiller 21. apr kl. 13.15 og 18.45

Fælles for alle teaterlederne er, at de har svært ved at begrænse sig, når de skal vælge imellem de mere en 150 forestillinger af danske og internationale teatre. Så tag børnene under armen, og gå på opdagelse i programmet!

Find spillesteder og se hele programmet