Del

International Performance Art Festival
19. - 22. apr 2018
Warehouse9

I kølvandet på #metoo-bevægelsen sætter festivalen IPAF nu fokus på køn, kropsaktivisme, sociale medier og censur. Det er det københavnske Warehouse9, der 19. april åbner dørene for International Performance Art Festival med workshops, talks og performance lectures.

I år præsenterer festivalen et gratis workshopprogram, som henvender sig til både publikum og kunstnere. Det tæller blandt andet en ‘macho dance’-workshop med den fillippinske koreograf og danser Eisa Jocson, der er kendt fra sit samarbejde med musikeren Peaches, og en kropsaktivistisk workshop med den britiske #bodypolitic-aktivist, Clare Farell.

Der vil også være en paneldebat om LGBTQAI+ -relateret kunst og censur med deltagelse fra Leman Sevda Darıcıoğlu (TU) og Vala Tomasz Foltyn (PL), der begge har været udsat for censur i forbindelse med deres arbejde som kunstnere og aktivister.

Festival med samfundsansvar

”Sådan som vi ser det, har en festival et ansvar for at engagere sit publikum mere end bare ”ind og ud”. Den har også et samfundsansvar. Vi ser det som vores opgave at skabe rammerne for kunstnerisk udvikling og at videregive konkrete færdigheder og erfaringer. Dette sker bedst ved at give mulighed for nogle konkrete mødepunkter mellem kunstnere, aktivister og publikum, hvilket ofte ikke sker inden for de mere traditionelle festivaler,” understreger producent Emma Sofie Møller.

Kurator Gritt Uldall-Jessen fortsætter:

”Vi ønsker med udbuddet af workshops og paneldebatter netop at aktivere og inddrage publikum. Værkerne på festivalen skal om muligt påvirke eller inspirere publikum til at tage stilling og evt. gribe ind i en given sag.”

De deltagende kunstnere på festivalen er Emir Erkaya (TU) & Leman Sevda Darıcıoğlu (TU) – Vala Tomasz Foltyn (PL) – Eisa Jocson (PH) – Clare Farrell (UK) – Samira Elagoz (FI/EG) – Lamella (PL) -Princess Hans (NZ) m.fl.

Kilde: pressemeddelelse

Festivalen, som også går under navnet IPAF, blev kickstartet i 2008 af Jørgen Callesen under navnet ”Body Images”. Dramatiker Gritt Uldall-Jessen sluttede sig til året efter, og siden har festivalen været kendt som IPAF. Festivalen er den eneste af sin slags i Danmark, idet den udspringer af en en kunstnerdreven scene med et direkte netværk til queer og kønspolitiske kunstnere og aktivister fra hele verden. Den er støttet af Statens Kunstfond, Vesterbro Lokaludvalg, samt Creative Europe.

Årets kuratorgruppe består af Emma Sofie Møller, Gritt Uldall-Jessen og Jørgen Callesen.