Elena Ferrantes bestseller-roman bliver til teater

<strong>Elena Ferrantes bestseller-roman</strong> bliver til teater

Min geniale veninde Odense Teater. Foto: Emilia Therese

Min geniale veninde
Premiere 11. maj 2019
Odense Teater

Min geniale veninde
Premiere 11. maj 2019
Odense Teater

Den populære roman Min geniale veninde bliver for første gang på dansk jord sat på scenen, når Odense Teater viser historien om de to veninder og deres livslange venskab i 1950’ernes fattige Napoli.

Den Reumertvindende instruktør, Madeleine Røn Juul, skal instruere forestillingen, der har Sarah Boberg og Malene Melsen i hovedrollerne som de to kvinder, Elena og Lila.

Den prisbelønnede roman om Elena og Lila er udgivet i over 40 lande og senest har streamingtjenesten HBO besluttet at filmatisere romanerne i en stort anlagt tv-serie.

“I den nye sæson på Odense Teater har stærke kvinder en central placering, og vi er stolte over, at det lykkedes os at få rettighederne til teaterudgaven af en af tidens absolut stærkeste romanserier, siger teaterdirektør på Odense Teater, Jens August Wille.

I romanen og teateropsætningen følger vi barndomsveninderne Elena og Lila fra deres opvækst i 1950’ernes fattige og barske Napoli og op gennem voksenlivets udfordringer. Selvom livet gentagne gange forsøger at trække de to kvinder i forskellige retninger, forbliver skæbneveninderne uløseligt forbundet på godt og ondt. Historien spænder over seks årtier i efterkrigstidens Italien, der er i hastig forandring.

Min geniale veninde er en storslået krønike, der handler om et venskab og et skæbne fællesskab mellem to kvinder gennem 60 år. Det er en vigtig og stærk fortælling, der handler om overlevelses strategier gennem voldsomme samfunds omvæltninger; kvindernes indtog på arbejdsmarkedet, den politiske polarisering, mafiaens udvikling, den seksuelle revolution og den begyndende digitaliseringen af samfundet”, fortæller instruktør Madeleine Røn Juul.

Kilde: Pressemeddelelse

Del artiklen

'Elena Ferrantes bestseller-roman bliver til teater'

Facebook