Flyvende plasticskulptur sluger mennesker hele

Performance med italienske talenter på Bora Bora

<strong>Flyvende plasticskulptur</strong> sluger mennesker hele

Wreck. Foto: Bertrand Nodet

Billedserie

WRECK / KOKORO – Pietro Marullo / Luna Cenere (ITA)
Bora Bora, Aarhus
24. og 25. apr 2018

Billedserie

WRECK / KOKORO – Pietro Marullo / Luna Cenere (ITA)
Bora Bora, Aarhus
24. og 25. apr 2018

I stemningsfuld performance på Bora Bora svæver en kæmpestor, sort skulptur rundt og sluger de nøgne dansere for derefter at spytte dem ud igen. Det er blot én af de forestillinger du kan opleve, når dansescenen inviterer to italienske talenter indenfor d. 24. og 25. april.

Forestillingen hedder WRECK – List of Extinct Species og er skabt af Pietro Marullos. Her svæver en kæmpestor sort, syntetisk og pude-agtig skulptur rundt i rummet. Kunstnerisk leder af Bora Bora, Jesper de Neergaard, forklarer:

Wreck
Wreck. Foto: Raha Rohbani

”Det er en danseforestilling, der griber dybt i italiensk teatertradition og rækker langt ud over, hvad moderne dans plejer at bruge som virkemidler. Den er smuk, grafisk spændende og meget foruroligende.”

Sammen med WRECK – List of Extinct Species består dobbeltprogrammet af en danseforestilling med hypnotisk kropskontrol. Forestillingen hedder KOKORO – et japansk ord, der kan oversættes som vores ‘indre væsen’ – og her omdanner koreograf og performer Luna Cenere sin krop til skiftende billeder gennem hypnotiske og krampagtige, bølgende kropsbevægelser. Kroppens bevægelser ledsages af stemningsfulde lydbilleder skabt af naturlige lyde, elektronik og korstemmer.

Kokoro
Kokoro. Foto: Paolo Porto

De to italienske talenter er udvalgt af det europæiske netværk af dansescener, Aerowaves, til at være blandt de bedste nye forestillinger i 2018. Jesper de Neergaard er selv med i det internationale udvalg, der har skulle vælge 20 favoritter ud blandt hundrede af konkurrerende forestillinger. Om de to aktuelle forestillinger siger han:

”I mine øjne er dobbeltprogrammets tema natur. Den natur, vi ødelægger. Den natur, vi tager hensyn til. Og ikke mindst den natur, vi er i krop og tanke. Begge forestillinger stiller skarpt på mennesker og deres biologi på blændende vis.”

Kilde: Pressemeddelelse

Se videotrailere for Wreck og Kokoro

Forestillingerne spiller 24. og 25. april i et dobbeltprogram, hvor begge vises sammen hver aften. Billetten gælder til begge forestillinger.

Del artiklen

'Flyvende plasticskulptur sluger mennesker hele'

Facebook