Der er endelig kommet forårsfornemmelser i luften, og det skal selvfølgelig fejres med god scenekunst! Vi bringer her 5 forslag til forestillinger, du kan skyde weekenden (og foråret) godt i gang med.

Rusturen

Hvis ikke du kender til C:NTACT, så har du en enestående chance for at lære dem at kende nu. C:NTACT laver kunstneriske projekter for unge med forskellige kulturelle og sociale baggrunde, og deres forestillinger er altid skræmmende, rammende og rørende. Denne gang handler det om køn, sex, magt og manipulation, når seks unge mennesker mødes på en rustur. Den Reumertvindende dramatiker og skuespiller Zaki Youssef står bag manuskriptet sammen med rapperen Babak Vakili. Her tvinges publikum til at forholde sig til store spørgsmål om alkohol, etnicitet, religion og politiske idealer.

Kan opleves på: Edison, Siloen, frem til d. 24. april.

Riget
Forestillingen Riget. Foto: Det Kongelige Teater

Riget

Husker du Lars Von Triers komediegyser om en række mystiske og uforklarlige hændelser på Riget? Nu har den populære tv-serie fundet vej til Det Kongelige Teater, og det bliver i sandhed “uhyyyyyyggeligt”. Glæd dig til et gen(færds)syn med gamle Fru Drusse, Overlæge Helmer, Krogen, Rigmor og alle de andre, som på scenen levendegøres af bl.a. Kirsten Olesen, Jens Jørn Spottag, Esben Dalgaard og Thomas W. Gabrielsson. Så forbered dig på gys, grin og spænding for alle pengene, når den prisvindende, folkelige spøgelsesgyser indtager scenen!

Kan opleves på: Det Kongelige Teater, fra d. 20. april – 8. juni.

I støvet af regnen, Teater Grob. Foto: Emilia Therese

I støvet fra regnen

To gamle soldaterkammerater, et værtshus og et spil billard – så er scenen sat for det nyskrevne krigsdrama I støvet fra regnen, hvor Paw Henriksen og Martin Hestbæk spiller to krigsveteraner, der mødes igen efter mange års adskillelse. Gamle traumer hvirvles op og uforløste konflikter hænger i luften – for selvom krigen er slut, er man så færdig med at kæmpe? Det bliver benhårdt og stærkt aktuelt, når Teater Grob sætter ansigt på krigens konsekvenser.

Kan opleves på: Teater Grob, frem til d. 5. maj.

Brus og bobler

Er du operafan og vild med bobler? Så er dette fabelagtige event lige noget for dig. Brus og bobler er en scenisk korforestilling, hvor velkendte, storslåede arier fra bl.a. Madame Butterfly, Maskarade, Carmen, Porgy og Bess sættes i dramatisk sammenhæng.

Den Jyske Operas kor. Pressefoto.

Det er en festlig fejring af den bedste og mest elskede operamusik serveret i en dramatisk historie fuld af intriger, flirt og store armbevægelser. Glæd dig til at opleve Den Jyske Operas kor folde sig til ud til en fest, hvor alt kan ske.

Kan opleves på: turné rundt i jylland, d. 21. april på Vendelbohus Hjørring og d. 22. april på Musikteatret Vejle. Se resten af tourplanen her.

Hamlet

Hvis ikke du har fået set Mungo Parks version af Hamlet, så er det denne weekend, du skal slå til! Shakespeares udødelige klassiker om prinsen af Danmark, der snart skal være konge, hvis far er blevet slået ihjel og hvis onkel vist er en værre én, skal helt klart opleves i denne moderne version.

Hamlet. Foto: Mungo Park/Jon Kort

Martin Lyngbo har forkortet og fortolket tragedien, og på scenen står bl.a. Rikke Lyllof, Henrik Prip og Anders Budde Christensen. “To be or not to be”- klar på en helt fantastisk aften på BaggårdTeatret – that’s the question!

Kan opleves på: BaggårdTeatret, Svendborg, d. 19.-20. april.