SPOR festival: kom og oplev det nyeste indenfor lydkunst og kunstmusik

<strong>SPOR festival:</strong> kom og oplev det nyeste indenfor lydkunst og kunstmusik

Stifters Dinge af Heiner Goebbels. Foto: Mario del Curto

Lotte Gellert:

Er redaktionssekretær på iscene.dk og uddannet i kunsthistorie med en overbygning i Digital Design og Æstetik.

Billedserie

SPOR Festival
3. - 6. maj 2018
Forskellige venues i Aarhus

Billedserie

SPOR Festival
3. - 6. maj 2018
Forskellige venues i Aarhus

Her er de største danske og udenlandske navne, der udforsker formater og eksperimenterer med former, og så kan ISCENEs læsere få rabat på udvalgte forestillinger på festivalen 3. – 6. maj i Aarhus. Find rabatkoderne nederst i artiklen.

”Et originalt og dragende ‘no-man show’” lover de i festivalprogrammet – men hvad er det?

Det er en af festivalens helt store attraktioner, lover festivalholdet, hvor den internationalt anerkendte komponist og kunstner Heiner Goebbels præsenterer en komposition for fem klaverer uden pianister og et skuespil uden skuespillere i et såkaldt ’no-man show’. Det sker i værket Stifters Dinge, hvor publikum via lyd, billeder og sanselige elementer som vind, tåge, vand og is, træder ind i et univers med fokus på den sanselige oplevelse.
Installationen blander både jazz, pop og klassisk musik og efter performancen kan publikum frit bevæge sig rundt i installationen.

Stifters Dinge af Heiner Goebbels. Foto: Mario del Curto

Og der er mere musik på programmet, ikke mindst den eskperimenterende opera Blik for Blik, der leger med genrekonventioner og vores forventninger til, hvad opera er.

Blik for Blik er en fortælling om kærlighed, valg og konsekvenser, skabt af den danske komponist og lydkunstner Niels Rønsholdt. I forestillingen eksperimenteres der med genrens klassiske dramaturgiske elementer, mens Niels Rønsholdt, med forestillingen og i samspil med publikum, vil udfordre og nedbryde traditionelle forestillinger om, hvad opera er og kan være.

Blik for Blik er en historie om kærlighedsrelationens natur og særligt dens vrangsider. Historien udfolder sig i et minimalistisk univers, hvor forestillingen opstår i opløsningen af grænsen mellem scene og publikum. Niels Rønholdt fortæller om publikums centrale rolle: “Det er min overordnede ambition med Blik for Blik – og andre værker – at operaen som genre bringes helt hen til os som publikum: Både fysisk og scenisk, men også i forhold til indholdet.” Den intime forestilling har et begrænset antal pladser.

Blik for Blik af Niels Rønsholdt. Foto: Marc Fluri

Foruden Heiner Goebbels og Niels Rønholdts værker kan publikum se frem til fire dage med alt fra kompositionsmusik til musikdramatiske forestillinger og elektroniske lyd-eksperimenter på forskellige venues i Aarhus – blandt andre Filmby Aarhus, Godsbanen, Radar og Kvindemuseet.

ISCENEs læsere får 20% rabat på forestillingerne 'Stifters Dinge' og 'Blik for blik'.

Rabatkoder
Ung billet (u/30) kan købes med rabatkoden UngrabatbilletSPOR2018
Almindelig billet kan købes med rabatkoden RabatbilletSPOR2018.

Køb billetter gennem linket her

Læs mere om SPOR festivals fulde program her

Del artiklen

'SPOR festival: kom og oplev det nyeste indenfor lydkunst og kunstmusik'

Facebook