Balletfestival: Gadefest og fællesballet i hele landet

<strong>Balletfestival:</strong> Gadefest og fællesballet i hele landet

Balletfestival. Foto: Selina Meier

Billedserie

Balletfestival
1.- 9. jun 2018
Hele landet

Billedserie

Balletfestival
1.- 9. jun 2018
Hele landet

Kom med til fællesballet på Kongens Nytorv eller til gadefest i syditaliensk 1950’er stil! Op til og under den store Balletfestival (1.-9. juni) skal der danses ballet i hele Danmark og allerede i maj måned fyldes landet med balletoplevelser for store og små. 

Gennem de seneste måneder har balletmester Nikolaj Hübbe snakket med høj og lav om ballet og blandt andet haft Brøndbys superligahold på besøg til en omgang intensiv ballettræning. Han opfordrer alle til at prøve kræfter med balletten:

”Men nu er det alle danskeres tur. Jeg udfordrer Danmark til at danse ballet! Det er ikke så svært, som det ser ud. Alle kan danse, på sin egen måde naturligvis. Derfor drager vi som optakt til Balletfestivalen rundt i Danmark for at få danskerne til at danse ballet. Og samtidig vil jeg torsdag den 3., 10. og 17. maj vise nye ballettrin, som man kan øve sig på hjemme i stuerne. Grib konen, kæresten, børnene, venner, søskende, bedsteforældre og dans med!”

Balletfestival
Balletfestival i hele landet. Foto: Selina Meier

Videochallenge #dkdanserballet

Drømmer du om, at stå på scenen og danse ballet? Så har du muligheden på Balletfestivalen. Her kan alle nemlig deltage i en konkurrence om statistroller i balletten Napoliden, der opføres under selve festivalen. Otte voksne og fire børn, der har øvet sig flittigt på #dkdanserballet-trinene, kan blive de heldige, og afgørelsen træffes af et dommerpanel bestående af Alexander Kølpin, Toniah Pedersen og Nikolaj Hübbe. Se her hvordan Nikolaj Hübbe selv øver sig til #dkdanserballet.

Ballet road trip

Balletfestivalens road trip starter på Spot Festival i Aarhus den 9. maj, hvor Den Kongelige Ballet blandt andet opfører Tjajkovskij pas de deux, og hvor solodanser Ida Praetorius, solist Andreas Kaas og balletmester Nikolaj Hübbe vil fortælle om livet i ballettens verden, inden publikum selv skal prøve kræfter med trinene fra #dkdanserballet.

Road trip’en fortsætter og besøger både Knuthenborg Safaripark, Café Fabers i Ryslinge, Fuglsang Bryggeri i Haderslev, Røde Kors Asylcenter i Jelling, Magasin på Kongens Nytorv og Peder Lykke Centrets Aktivitetscenter på Amager. Ved alle disse stop vil solist ved Den Kongelige Ballet Femke Mølbach Slot danse Ægget og Den døende svane som opvarmning til, at medarbejdere mm. selv skal prøve kræfter med ballettrinene fra videochallengen #dkdanserballet.

Talks, gadefest og fællesballet

Maj måned byder desuden på Ballettens Dag i Magasin på Kongens Nytorv, gratis balletundervisning for børn og voksne og optræden i form af små miniballetter i vinduerne ud mod Kongens Nytorv. Hør også en talk med cheftræner for Brøndbys superligahold Alexander Zorniger og balletmester Nikolaj Hübbe om, hvad fodbold og ballet kan lære af hinanden. Under selve festivalen kan du være med til fællesballet på Kongens Nytorv, der dirigeres af Nikolaj Hübbe.

1. juni, åbner Balletfestivalen med balletten Napoli på Gamle Scene og tilhørende folkefest i gaderne bag teatret, blandt andet med italienske foodtrucks, live streaming fra Gamle Scene og 50’er-fest.

Balletfestival

Programmet for Balletfestival er nu (næsten) klar. http://po.st/ASx43OOg som optakt udfordrer balletmester Nikolaj Hübbe i maj måned jer alle til at prøve at danse ballet. Desuden tager Balletten på road trip rundt i landet og vi viser ballet til Moderne aften – Nye Toner fra Teitur, Lydmor og ØYA.Se den officielle festivalfilm og læs programmet lige her: http://po.st/ASx43O

Slået op af Det Kongelige Teater i 15. april 2018

Dans med! #dkdanserballet

Kilde: Pressemeddelelse

Del artiklen

'Balletfestival: Gadefest og fællesballet i hele landet'

Facebook