Søg bevillinger til nyskabende forestillinger med vægt på dans og performance

<strong>Søg bevillinger til nyskabende forestillinger</strong> med vægt på dans og performance

Foto fra danseforestillingen COVER, Location X, som modtog bevilling ved seneste ansøgningsrunde. Foto: Morten Arnfred

Fra 1.-8. juni 2018 åbner Bikubenfonden for ansøgninger om forestillinger og udvikling inden for scenekunstområdet. Her kan du ansøge om bevillinger i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr. til nyskabende forestillinger, der har premiere i Danmark, eller udviklingsprojekter inden for scenekunstområdet.

Bikubenfonden har i udvælgelsen af ansøgninger særligt fokus på nyskabende idéer og lægger vægt på at styrke udviklingen af den idérigdom og kvalitet, der er på kunstscenen.

Særligt fokus på dans og performance

Der er desuden en særlig invitation til ansøgninger inden for danse- og performanceområdet, som Bikubenfonden har en særlig opmærksomhed rettet mod i disse år. Bikubenfonden inviterer til at ansøge om forestillinger og projekter, der stimulerer international udveksling og underbygger netværk og vidensdeling på danse- og performanceområdet.

Bora Bora modtager 3 millioner til at udvikle dansen

Aarhus’ dansescene Bora Bora har fået 3,1 millioner kroner til sit nye Residency Centre af Bikubenfonden til nytænkning, udvikling og bedre produktionsforhold. De næste fire år vil endnu flere koreografer og dansere komme fra ind- og udland for at udvikle deres kunst i Aarhus og i Jylland.

“Det danske dansemiljø har et kæmpe potentiale. Det har brug for internationalt fodfæste og ikke mindst bæredygtige produktionsvilkår. Med Bikubenfondens støtte kan vi over flere år være med til at give dansemiljøet et løft i den retning”, siger Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, der for nylig kunne annoncere, at dansescenen havde startet Bora Bora Residency Centre.

Fra 2018 til 2022 skal det nye center skabe 35 skræddersyede residency-ophold, hvor kunstnere kan arbejde i to til tre uger med at udvikle nye forestillinger eller researche til deres kunstneriske virke. Målet med Bora Bora Residency Centre er at skabe rum til kunstnerisk fordybelse og til produktion. De danske frie dansekompagnier kan have svært ved at skabe en bæredygtig økonomi.

Nationalt og internationalt samarbejde

Bora Bora har til formålet etableret samarbejder med bl.a. Svalegangen, Limfjordsteatret, Team Teatret og Black Box Dance Company samt fire højskoler i Jylland. Derudover har Bora Bora har også udvekslingsaftaler med internationale partnere i Taiwan, Canada, Portugal, Belgien, Skotland, Norge, Finland, Island og Sverige.

For at åbne for endnu flere muligheder har Bora Bora desuden etableret nye partnerskaber uden for teaternetværkene med eksperter indenfor områder, som dansen i disse år knytter sig særligt til: ny teknologi, medier, undervisning, forskning samt ”community og outreach”.

Kilde: Pressemeddelelse

Læs mere om, hvordan du ansøger her

Del artiklen

'Søg bevillinger til nyskabende forestillinger med vægt på dans og performance'

Facebook