En samlet branche viser sig frem

<strong>En samlet branche</strong> viser sig frem

CPH Stage
31. maj - 9. jun 2018
Teatrene i København

CPH Stage
31. maj - 9. jun 2018
Teatrene i København

CPH Stage er et markant eksempel på, at scenekunstbranchen bliver bedre og bedre til at samarbejde.

Udviklingsplatformen er i gang med en intensiv professionalisering af det frie felt af teatre. Applaus skal koordinere og inspirere store og små teatre vedrørende publikumsudvikling og endelig har branchen fusioneret rent organisatorisk i den nye institution Dansk Teater.

Måske begyndte det med Reumertpriserne, hvor teaterfolk fra det ene hjørne af scenekunsten fik øje på kolleger fra andre indtil da måske ikke så eksponerede dele af det samlede scenekunstlandskab.

CPH Stage understreger bare denne bevægelse. I begyndelsen var det et humlebiprojekt i det små, men med store ambitioner. Nu er det en værdsat platform for præsentation af det ypperligste inden for dansk scenekunst. Plus i de senere år også med en intensiveret interesse for international inspiration i form af en række gæstespil.

CHP Stage er en kærkommen lejlighed til at få set de forestillinger, som man ikke nåede i skyndingen i sæsonens forløb. Det gælder publikum i alle aldre, men det gælder også branchens egne udøvere og de efterhånden mange udenlandske gæster, der benytter lejligheden til inden for et afgrænset tidsrum at tage pulsen på dansk teater og dans. Gennem de netværk, som herved etableres, iværksættes den helt nødvendige iltning af dansk scenekunst.

For det er jo netop det, som en festival kan: På kort og intensiv tid at fokusere på det bedste! Det er derfor oplagt, at Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst (PUS) bakker op om CPH Stage igen i år, og at vi er med i planlægningen af Scenekunstens Årsmøde, der finder sted i forbindelse med festivalen.

Rigtig god festival!

Lars Seeberg,
Formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst

Del artiklen

'En samlet branche viser sig frem'

Facebook