Rudkøbings hemmeligheder fortalt på ny

<strong>Rudkøbings hemmeligheder</strong> fortalt på ny

MELLEMRUM, performativ byvandring i Rudkøbing. Pressefoto

MELLEMRUM
14.-22. juni 2018
Rudkøbing

MELLEMRUM
14.-22. juni 2018
Rudkøbing

Nu kan du opleve Rudkøbing – Langelands største by – fra helt nye vinkler. Det sker i den interaktive byvandring MELLEMRUM, hvor publikum, i samspil med en række anerkendte kunstnere og lokalbefolkningen, kan komme på en rejse gennem den gamle købstads kendte, gemte og glemte steder. Det sker i perioden fra d. 14. til 22. juni.

Den Reumert-vindende danser og koreograf Kitt Johnson og kompagniet X-Act står bag byvandringen MELLEMRUM, der siden 2008 er opført i blandt andet København, Athen, Zagreb og Budapest. Nu får det danske publikum mulighed for at opleve lokalmiljøet på ny, når MELLEMRUM udspilles i Rudkøbing på Langeland.

Da vandringen fandt sted på Nørrebro i København, skrev Politikens anmelder Monna Dithmer bl.a.: ”… MELLEMRUM sørger for at få plantet andre billeder af byen i tilskuerens krop og sind. Vi kom langt videre rundt end noget politisk korrekt slumtrip… Respekt, Mellemrum og Nørrebro!”

På den særlige byvandring møder publikum undervejs en række iscenesættelser, der udfordrer byen og dens fortællinger. Det er et tæt samarbejde mellem lokale aktører og fire indbudte professionelle kunstnere. Her er det blandt andet rapperen Per Vers og performer Seimi Nørregård, som publikum kan møde rundt i byrummet, den ene i selskab med en lokal sprogklasse, den anden med et par firbenede indfødte.

Med byvandringen MELLEMRUM er det målet at give både udefrakommende og lokale publikummer muligheden for at opleve Rudkøbing gennem en performativ optik – og forhåbentlig derigennem skabe en åbning for andre bud på en læsning af hverdagsrummet, en åbning mod det ekstraordinære i det ordinære og skabe en platform for dialog på tværs, nye møder og refleksion i nærmiljøet.

Kilde: Pressemeddelelse

Byvandringen varer to timer og finder sted 16 gange fordelt på otte dage.

Den performative byvandring fortsætter efter Rudkøbing til Seoul i Sydkorea, Terchelling i Holland, Graz i Østrig, Elefsina i Grækenland og Tainan i Taiwan.

Medvirkende:
Free style rapperen Per Vers og en lokal sprogklasse
Performer/digter Seimi Nørregård og et par firbenede indfødte
Koreograf Sofie Christiansen og 5 lokalfødte borgere
Performer/koreograf Edhem Jesenković og medlemmer af byens bosniske mindretal, Koncept/dramaturgisk design Kitt Johnson

Læs mere her

Del artiklen

'Rudkøbings hemmeligheder fortalt på ny'

Facebook