Del

DANCE ALL YEAR LONG
fra juli 2018 - juli 2019
På Fyn

Er du vild med dans? Så skal du til Fyn og nærmere bestemt til Odeon i Odense som lørdag d. 14. juli lægger scene til åbningen af projektet Dance All Year Long, hvor moderne dans indtager byen, for derefter at spredes ud på hele Fyn – hele året.

Dansere, der oprindeligt kommer fra det fynske, vil vende tilbage og vise deres by, hvad moderne dans er. Og dansere fra hele verden vil tage imod tilbuddet om at gæste Odense og producere dans i samarbejde med byens kultur- og teaterinstitutioner.

Helt konkret betyder det, at Odense lægger rum til 24 kreationer skabt af 24 dansekunstnere, og i løbet af 14 dages arbejdsophold, vil hver enkelt danser/koreograf skabe et nyt værk eller omarbejde et allerede eksisterende. Mindst hver måned vil der være en visning, en workshop, en dialog, en præsentation. Alt sammen er helt gratis for tilskuerne.

Det er den unge lokale danser, dansk/ghanesiske Louise Mochia, som vil være den første af 24 dansere, der give Odenses og Fyns borgere mulighed for at møde noget af det bedste moderne dans – og nogle af de dansere som byen har skabt.

Kilde: Pressemeddelelse

FAKTA
DANCE ALL YEAR LONG løber i perioden juli 2018 og helt frem til juli 2019. Her vil Odense og Fyn generelt blive fyldt med moderne professionel dans. Se mere her

Om DANCE ALL YEAR LONG
Tre stærke spillere på scenekunstområdet er gået sammen om at udføre DANCE ALL YEAR LONG. Projektet er initieret af Location X og Taneli Törmä, og det er ham, som træffer beslutninger om, hvilke koreografer, der skal inviteres og hvilke lokale kunst- og kulturinstitutioner, de skal kobles med.

Afhængig af den finansiering, der opnås videre frem, kan DANCE ALL YEAR LONG skaleres op eller ned. Som det er nu, er gruppen af kunstnere nået op på 24. Hvis der skaffes flere midler, vil der blive mulighed for at afslutte projektet med et brag af en festival i juni 2019, hvor man kan opleve alle 24 forestillinger fra de 24 deltagende.

DANCE ALL YEAR LONG er støttet af Statens Kunstfonds udvalg for Scenekunst, Odense Kommune og Kulturregion Fyn.