Del

Se hele programmet for Metropolis på:

www.metropolis.dk

Er du til nycirkus, dans, parkour eller skate? Eller hvad med at se seks dansere folde sig ud i  hvirvlende kurver og spiraler på et underlag af et tons salt, sand eller jord? Der er rig mulighed for at opleve byen på ny netop nu gennem et stort program af  dans, lyd og performance i særklasse, for Københavnerfestivalen Metropolis er igang, og byder på et rigt program af stedsspecifikke forestillinger, arkitektur, performance, billedkunst samt dans og lydkunst.

Det er Københavns Internationale Teater der arrangerer festivalen Metropolis, som er et kunstnerisk laboratorium for udviklingen af den kreative by og har gadens rum som scene og tema. Forestillingerne er både af nationale og af internationale kunstnere og festivalen løber henover hele sommeren. Her kan du se, hvad du kan opleve undervejs.

MOVE IT!

MOVE IT! er en hel weekend med cirkus, dans, parkour og skate. Det er et rum for fysisk udfoldelse og for dig, der selv tør deltage aktivt. Weekenden byder på foreskellige workshops og det er gratis at være med.
2. – 3. september 2018, Akademiet for Utæmmet Kreativitet / AFUK, gratis.

Metropolis festival
Move it. Foto: Maja Nydal Eriksen

9000 Steps

På 1 ton salt, 1 ton jord eller 1 ton sand hvirvler seks dansere rundt. Legende og glædesfyldt i en sublim forening af præcision og kaos. En endeløs række af cirkler, kurver og spiraler formes, sløres og opløses med dansernes kroppe og tegner aftryk i det porøse underlag. Det sker i forestillingen 9000 steps, der er et danseritual, som publikum kan opleve i daggry eller skumring. Her har koreografen Joanne Leighton skabt en organisk danse-performance, der vil sætte sine spor i det organiske materiale, om det er salt, jord, sand, som et fælles fingeraftryk.

31. juli og 1. – 5. august 2018, se de forkellige lokationer HER, gratis

REMOTE COPENHAGEN af Rimini Protokoll

Kom ud og udforsk miljøet omkring en københavnsk togstation. Rimini Protokoll er et multimedie kollektiv, som inviterer til audiowalk i form af en vandreforestilling med høretelefoner i København, hvor blandt andet Københavns Hovedbanegård er omdrejningspunkt.

Metropolis festival
REMOTE COPENHAGEN af Rimini Protokoll. Foto: Ute Langkafel

Du kommer på en absolut anderledes rejse, når en GPS-stemme guider deltagerne rundt i sammenkoblede fortællinger gennem lydoptagelser og atmosfæriske kompositioner. Den kollektive audiowalk har fokus på togstationer som offentlige transit-rum: Stationer som steder for konflikt og forhandling, stationernes arkitektur og ikke mindst stationernes mylder af passagerer og ansatte. Her kan de deltagende gå ind i et koncentreret, specialdesignet og super-intelligent koncept, hvor følelsen af selv at være i transit er i centrum.
14. – 30. september 2018, se mere HER 

LÆS OGSÅ ISCENES REPORTAGE FRA FORESTILLINGEN THE NIGHT

FOR THE TIME BEING

Kan vi stoppe tiden? Bare et øjeblik. For the time being er et forsøg på at skabe et vakuum, hvor tiden er flydende. Hvor den går i stå, speeder op, går i slowmotion. Deltagerne kommer tæt på performerne og er selv med på gulvet og må tilpasse sig værket med egen krop. Du står i vejen og må flytte dig eller du skal følge efter for at følge med og du må dukke dig for at undgå flyvende kroppe.

Metropolis festival
For the time being af Boukje Schweigmann. Foto: Jochem Jurgens

Forestillingen udføres af 12 dansende performere foruden deltagerne, der sammen bygger et symbolsk samfund, i en æstetisk model af papkasser. Til at lege med rytmerne leverer Percussiongruppen Slagwerk Den Haag værkets hjertebankende puls.
Koreograf Boukje Schweigmann, hvis prisvindende værker har været vist over det meste af Europa, præsenterer nu for første gang i Skandinavien.

16., 17., 18. august 2018
Copenhagen Contemporary
Læs mere om performancen HER

Metropolis festival
100% Fremmed?. Portræt af Arezu Sadat fra Roskilde. Foto: Maja Nydal Eriksen

100% Fremmed? – på Danmarksrejse

Oplev en landsdækkende udstilling med 300 danske flygtninges fortællinger, stemmer og fotografiske portrætter. Udstillingen viser konkrete under-huden-historier om at være menneske i Danmark, i dag. Udstillingen rejser til 20 byen i hele Danmark og udvides undervejs, og her sættes fokus på sociale og multikulturelle fællesskaber; der overskrider nationaliteter. De 300 portrætter af herboende tilkomne flygtninge, samles i det løbende arkiv på: www.100pctfremmed.dk

Læs mere om projektet HER

Kilde: Pressemeddelelse

Nogle af arrangementerne kræver tilmelding hvis man vil deltage, og du kan se hele programmet på: www.metropolis.dk!