Del

DIG Festival 2018
12. - 26. aug
Hele Danmark

Parade med marcherende gæs, tangodans i butiksvindue og fire meter høje marionetdukker midt på gaden. Alt det og meget mere kan opleves, helt gratis, når DIG Festival 2018 løber af staben over hele Danmark.

DIG Festival inviterer alle til gratis teateroplevelser i det offentlige rum den 12.-26. august. For femte år i træk forvandles gader, stræder og pladser til festlige teaterscener, når noget af det bedste indenfor internationalt gadeteater besøger Danmark. Folk i alle aldre kan opleve håndplukkede forestillinger fra Frankrig, Spanien, Storbritannien, Holland, Argentina og Chile.

“Gadeteater er gratis, det er høj kvalitet og publikum får en kulturoplevelse helt enkelt,” siger festivalleder Zelis Niegaard. ”Du kan både planlægge at komme til en forestilling, men det kan også være noget, du oplever spontant: På vej hjem med ungerne eller når man er ude og handle. Pludselig sker der noget. Pludselig er man del af en fælles oplevelse – man taler sammen, man griner sammen. Det er alt sammen noget, der udvider verden og beriger livet.”

Over 100 opsætninger spiller i Esbjerg, Randers, Silkeborg, Ikast-Brande, Guldborgsund, København, Frederiksberg, Gentofte, og Køge. Festivalen udfoldes i mindst tre byer på samme tid, så der er rig mulighed for at se forestillingerne i nabobyerne også.

”Vi skal have en levende by. For mig handler det om at fjerne murene mellem publikum og kunsten,” siger Zelis Niegaard.

Gå ikke glip af bl.a. prisvindende engelsk akrobatik direkte fra New York, kugleskøre franskmænd i oppustelige dragter og fysisk komik for hele familien i et kæmpemæssigt urværk!

OM FESTIVALEN

DIG Festival (Danmarks Internationale Gadeteater-festival) blev grundlagt i 2013 med en klar mission: At gøre gadeteater af høj kvalitet tilgængeligt for så mange som muligt.

For at realisere denne mission, tilbyder de gratis teateroplevelser i det offentlige rum. De ønsker at bringe kunstnere og publikum tættere sammen ved at fjerne de forhindringer, der kan være mellem dem og gøre gadeteater mere udbredt og DIG Festival til en stærk sommertradition.

Kilde: Pressemeddelelse

FESTIVALENS KALENDER

12-18/8 Esbjerg

13- 18/8 Randers

13-18/8 Silkeborg

16-18/8 Ikast-Brande

19-25/8 Guldborgsund

19-26/8 København

20-26/8 Frederiksberg

20-26/8 Gentofte

22-25/8 Køge

Se det fulde program på www.gadeteaterfestival.dk