Del

Nye tal fra Scenit viser en stigning i salget af billetter til børn og unge mellem 13 og 23 år på de storkøbenhavnske små og mellemstore teatre. Salgstallet skyldes teatrenes satsning på teateroplevelser for det unge publikum.

Fra sæson 15/16 er salget af enkeltbilletter til børn og unge (14-25 år) steget med 8%, mens skole og institutionssalget ligger stabilt. De små og mellemstore teatres flotte salgstal skyldes, at flere af teatrene har ændret deres repertoire og sat flere forestillinger på programmet, som de unge kan relatere til.

I 2017 ændrede Aveny-T f.eks. strategi, da teaterdirektør Jon Stephensen proklamerede, at Aveny- T ville være Københavns nye ungdomsteater. Stephensen udtalte til Politiken: “Dansk teater har som helhed svigtet en ung generation. Jeg synes, det er synd, at når man bliver 15 år, bakker teatret ud og er ikke synligt for unge i næsten 15-20 år derfra”. Aveny-T satsede derfor sidste år på en teateropsætning af den norske ungdomsserie Skam, som fyldte teatersalen med unge begejstrede publikummer. Til september viser Aveny-T Skam 2, der er opsætningen af seriens 2. sæson.

En anden teatersucces fra sæson 17/18 er teaterkompagniet Hils din Mor og Teater Vestvoldens version af den svenske kultfilm Fucking Åmål. Forestillingen har ligesom Skam også lokket de unge i teatret og fyldt salene. Fucking Åmål vandt i juni i år en Reumert for Bedste Børne–/ Ungdomsforestilling, og forestillingen skal spille på Folketeatret til foråret 2019.

Teatrene har generelt fået godt fat i teenagerne og de unge med forestillinger som Skam, Fucking Åmål og Bustin Jieber har brug for pause, og det er en langsigtet indsats fra flere teatres side, at de fremadrettet vil satse på det unge publikum. Den gode rabatstruktur på ungdomsbilletter og et stigende udbud af ungdomsteater vækker teaterinteressen for det unge publikum og vil forhåbentligt få endnu flere unge til at vælge teatret. Den kommende sæson byder bl.a. på Kussesumpen på Teatret ved Sorte Hest, Terkel i knibe i Tivoli og True.Story på turné rundt i Danmark.

Kilde: Pressemeddelelse

Billetsalgstallene stammer fra Scenit, der fører statistik over de små og mellemstore scener i Storkøbenhavn. Billetsalget med rabat dækker over 100 teatre og teaterproducenter, der er med i salgs-, formidlings- og rabatsamarbejdet Teaterbilletter, som administreres af Scenit. Det er både etablerede teatre som Teater Grob og HamletScenen samt teaterkompagnier som Teatret st.tv og Story & Co.