Del

Eksil Festival
31. aug - 1. sep 2018

Nu har du mulighed for at synge med et interaktivt kor eller opleve en forestilling, der taler til din underbevidsthed gennem hypnose. Hauts Eksil Festival viser, hvad der rør sig lige nu og byder på scenekunstneriske eksperimenter, hvor publikum selv kan være med.

Eksil Festival har inviteret seks kunstnergrupper og deres forestillings-eksperimenter indenfor til en anderledes festival, hvor publikum har mulighed for at dele deres oplevelser, følelser og indtryk med kunstnerne efter forestillingerne.

Eksil Festival
LAND SKAP vol. 2. Foto: Lukas Morio

Noget af det, publikum kan opleve, er den interaktive installation Harmony AI, der gør brug af ny teknologi. Her møder man et kor med både fysiske mennesker og animerede mennesker eller kunstig intelligens, der aktiveres gennem censorer, når publikum nærmer sig “sangerne”. Forestillingen udfordrer publikums evne til at skelne mellem, hvad der er menneskeligt, og hvad der er kunstigt.

I et andet eksperiment undersøges forholdet mellem menneske og natur, og hvordan vi er blevet isoleret fra naturen gennem livet i byerne med moderne teknologi og kunstig belysning. Forestillingen Mørke og Natur undersøger vores relation til naturen og til mørket og det sker blandt andet gennem vores underbevidsthed med søvn og hypnose.

Eksil Festival
Mørke og Natur af Naja Lee Jensen. Foto: Asbjørn Høgsbro

I et tredje eksperiment, Land Skab vol. 2, kan publikum gå rundt i et område fuldt af trekantede kasser, som man kan kigge igennem. Hvis en person stiller sig ved en kasse og kigger igennem, udspiller der sig små historier i personens synsfelt, og omgivelserne opleves fra et nyt perspektiv.

HAUT er scene, værksted og producent for nye generationer af scenekunstnere.

Eksiler er HAUTs format for udviklingsarbejde, der hvert år giver cirka 10 grupper scenekunstnere mulighed for at søge Eksil, hvor HAUT og kunstnerne i en gensidig dialog skaber rum og tid til scenekunstneriske eksperimenter. Eksilforløbet afsluttes med en åbning af arbejdsrummet for publikum, så afprøvning og efterfølgende samtale kan bidrage til udviklingen af projektet.

Læs mere om festivalens forestillinger her: www.hautscene.dk/eksilfestival/