Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Managing Discomfort med generøsitet og kærlighed

TOASTERs festival Managing Discomfort er i fuld gang på Husets Teater og byder efter en påskepause på tre dobbeltforestillinger mere over de næste tre...
Annoncespot_imgspot_img

Filmsuccesen Den skaldede frisør bliver til stjernebesat musical

Susanne Biers store filmsucces Den skaldede frisør fra 2012 med Trine Dyrholm og Pierce Brosnan i hovedrollerne bliver nu til en storstilet musical. Musicalen får verdenspremiere i 2020 og det bliver med Xenia Lach-Nielsen, Niels Olsen, Maria Lucia, Silas Holst, Bodil Jørgensen og Benjamin Boe Rasmussen i de bærende roller. Susanne Bier og Thomas Helmig står bag manuskript og musik.

Det er Susanne Bier selv, der står bag musicalen med The One and Only Company i ryggen. Hun har selv skrevet manuskript sammen med sin faste manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen og hun vil være en integreret del af produktionens tilblivelse over de næste halvandet år frem mod premieren.

Den skaldede frisør handler om Ida, der er frisør. Hun har mistet alt sit hår efter kemo og hendes mand Leif er hende utro med Thilde fra bogholderiet. Philip er direktør, har mistet sit livs kærlighed ved en ulykke og er sikker på, at han aldrig finder lykken igen. Men et bryllup i Italien, hvor Philips søn Patrick og Idas datter Astrid skal giftes, vender op og ned på tingene. Den skaldede frisør bliver ifølge holdet bag en sjov, rørende og romantisk musicalkomedie om at blive frelst af kærligheden, ligesom man tror, at alt er forbi.

Thomas Helmig skriver sangene

Ved sin side får hun det danske sangskriver-ikon Thomas Helmig. Manden som komponist på musicalen. Thomas Helmig skrev titelnummeret til Susanne Biers film Den eneste ene i 1999, der toppede de danske hitlister længe før, filmen fik premiere og til Den skaldede frisør skal Thomas Helmig for første gang skabe musicalens musikalske univers.

Det er Susanne Bier, der selv tog kontakt til Thomas Helmig. Hun udtaler:
“Da Thomas lavede titelnummeret til Den Eneste Ene, ramte han noget meget præcist ved filmen. En særlig uskyldsfuld romance som var håbefuld uden at være sentimental. Lige siden har jeg haft lyst til at lave noget med ham igen. Thomas er helt sin egen, og alligevel føler jeg et kunstnerisk slægtskab med ham, som gør, at jeg er sikker på, at hans sange til Den skaldede frisør vil gøre musicalen endnu mere gribende end filmen. Han mestrer at være dagligdags og dybt poetisk på én gang, og jeg havde ikke kunnet håbe på en bedre samarbejdspartner end ham.”

Thomas Helmig supplerer:
“Da Susanne ringede og spurgte, om jeg ville skrive sange til Den skaldede frisør, sagde jeg ja, før hun havde stillet spørgsmålet færdigt. Jeg har altid kunnet genkende dele af mig selv i hendes film, og siden vi arbejdede sammen sidst, har jeg håbet på, at vi kunne stikke hovederne sammen igen. Susanne og jeg taler på mange måder samme sprog, så jeg glæder mig til at springe på hovedet ned i den her musical.”

Stjernecast på scenen

Det er ikke kun bag kulisserne, at The One and Only Company har sikret sig absolutte stjernekræfter. Også på scenen kan publikum allerede nu glæde sig til at opleve nogle af landets største musicalstjerner, skuespillere, sangere og dansere.

I titelrollen som frisøren Ida får Xenia Lach-Nielsen sit livs rolle på scenen. Efter at have medvirket i små og større roller i musicals og musikteaterproduktioner gennem de sidste 20 år, fik hun sit helt store gennembrud sidste vinter som Florence i den nye opsætning af Chess, der blev en succes i hele landet.

Læs også ISCENEs interview med Xenia Lach-Nielsen

Som direktøren Philip, der må gå så meget igennem, før han igen oplever kærligheden, bliver det den gamle kending fra Den eneste Ene, Niels Olsen, der skal løfte opgaven.

I rollerne som Patrick og Astrid kan publikum glæde sig til at møde sin generations to største danske musicalstjerner, Silas Holst og Maria Lucia. Silas Holst har de senere år haft glansroller i Grease, Dirty Dancing, Crazy for You, Anything Goes og Saturday Night Fever og brillerede senest i The Book of Mormon på Det Ny Teater. Og Maria Lucia har senest haft stor succes i bl.a. Jordens Søjler på Østre Gasværk Teater samt Chicago og Annie Get Your Gun på Det Ny Teater, mens hun netop har haft premiere på musicalversionen af filmen Ghost i Stockholm.

Den eneste genganger fra filmen bliver Bodil Jørgensen, som dengang spillede Idas frisørkollega og nu skal lægge krop og stemme til rollen som den intrigante svigerinde Benedikte med fut i snakketøjet og knald på hormonerne. Som Idas skvat af en mand, bulderbassen Leif, ses Benjamin Boe Rasmussen, og i øvrigt medvirker et stort ensemble af sangere og dansere.

Til at styre tropperne bliver Frede Gulbrandsen forestillingens instruktør og koreografien skabes af The One and Only Companys huskoreograf Tim Zimmermann.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...

Mellem liv og død – interview med Julienne Doko om W.O.M.B

Julienne Doko lukker denne sæsons KSelekt på Det Kongelige...
Annonce
Annonce

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både et højt billetsalg og flere turneaktiviteter, men det tal, der særligt springer i øjnene, er,...