Del

En enig bestyrelse har i dag forlænget ansættelsen af teaterdirektør Hans Henriksen med yderligere fire år. Hans Henriksen tiltrådte som teaterdirektør 1. august 2015 og overtog teaterdirektørposten efter Morten Kirkskov.

Om sin forlængelse af kontrakten udtaler teaterdirektør Hans Henriksen:
”Jeg er meget glad for at kunne fortsætte det omlægningsarbejde, som vi har været i gang med gennem de seneste to år. Vi kan mærke at interessen for teatret er øget, og at der ligger nogle spændende år forude for Aalborg Teater hersker der ikke nogen tvivl om, og jeg glæder mig meget til at være med til at sætte mit præg på teatret, også i de kommende år.

Aalborg Teater er i gang med at udvikle sig til en ny platform for produktion og opførelse af scenekunst med endnu flere forestillinger på plakaten, større udviklingspotentiale og større ambitioner, både i forhold til kunst og popularitet. Jeg er meget optimistisk for Aalborg Teaters fremtid og er rigtig glad for at være en del af den fremtid”.

Bestyrelsesformand Inger Askehave glæder sig til det fortsatte samarbejde og udtaler:
”Med Hans Henriksens forlængelse som teaterdirektør ser bestyrelsen frem til at fortsætte den vigtige kunstneriske bevægelse, vi har sat i gang på Aalborg Teater. At vi er på rette vej, viser den modtagelse publikum har givet det nye sæsonprogram helt tydeligt. Vi er i bestyrelsen overbeviste om, at Hans Henriksen er den helt rigtige til at føre denne transformation videre.”

Kilde: Pressemeddelelse

Hans Henriksen er født i 1965 i Oslo og er uddannet idéhistorie og russisk ved universitetet i Oslo i 1990.
I 1996 er Hans Henriksen uddannet i teaterinstruktion ved St. Petersburg Statslige Teaterakademi i Rusland. I 1997 tog Hans Henriksen desuden en Mastergrad i teaterinstruktion samme sted.

Fra 1997 til 2015 har Hans Henriksen iscenesat forestillinger i både Norge og Danmark, blandt andet på Nationalteatret, Det Norske Teater, Trøndelag Teater, Teater Nordkraft og Aalborg Teater.

I perioden 1997 – 2000 var Hans Henriksen fast instruktør ved Oslo Nye Teater.

Fra 1995 til 2015 har Hans Henriksen undervist såvel skuespillere som instruktører ved Kunsthøyskolen i Oslo’s teaterafdeling.

Fra 1995 til 2015 har Hans Henriksen været gæsteunderviser ved diverse teatre og filmuddannelser, blandt andet Den danske Scenekunstskole i København.

Hans Henriksen har fra 2002 til 2015 været leder af instruktøruddannelse med Kunsthøyskolen i Oslo.

Fra 2002 til 2006 var han prodekan ved Kunsthøyskolen og i perioden 2011 til 2015 desuden med i skolens styrelse, og de seneste to år desuden en del af skolens Forskerforbund.