Del

Endnu en weekend står for døren, og det betyder selvfølgelig, at vi igen har blandet en godtepose med ISCENEs anbefalinger til dig. Du kan opleve verden fra samfundets bund i ny, dansk dramatik eller se en musikalsk komedie med Rytteriets Rasmus Botoft. Der er også moderne ballet med de vildeste kostumer på programmet, og så kan du komme med i cockpittet på en ubemandet drone i et vaskeægte krigsdrama.

ISCENEs anbefalinger

Svejk

Nu kan du opleve Rasmus Botoft fra Rytteriet i rollen som den gode soldat Svejk i en musikalsk komedie om at udfordre systemet. Svejk er hundehandler og har papir på, at han er idiot og aldeles uegnet til kamp. Alligevel sendes han til fronten for at kæmpe. Da de andre soldater falder i hobetal omkring ham, mens Svejk uskadet igennem alle krigens rædsler, Så hvad er han egentlig? Komplet idiot eller et genialt og udspekuleret fjols?

Svejk, Nørrebro Teater, 27. september – 17. november 2018. Læs mere her

ISCENEs anbefalinger

Grounded

Tag med ind i cockpittet på en ubemandet drone og mærk suset i det internationale krigsdrama Grounded. Her sidder en kvindelig soldat i en trailer i Nevada. Hun plejede at flyve F-16 fly i de varme krigszoner, men så blev hun gravid, og styrer nu i stedet droner langt fra krigens virkelighed. Teatret Svalegangens opsætning begejstrede anmelderne med fremstillingen af moderne krigsførsel.

Grounded, Teatret Svalegangen, 22. september – 6. oktober 2018. Læs mere her

ISCENEs anbefalinger

Carmen

Oplev de vildeste, voluminøse kostumer, når den helt nye og moderne ballet Carmen har premiere. Balletten danses til musikken fra George Bizets klassiske opera af samme navn, men historien sættes i helt nye rammer i den spanske stjerne-koreograf Marcos Moreaus fortolkning, hvor bl.a. Ida Praetorius står på scenen i overdådige og farverige skrud.

Carmen, Det Kgl. Teater, Gamle Scene, 28. september – 1. november 2018. Læs mere her

Alle mulige ting til salg

Hvordan klarer man sig igennem tilværelsen, når man lever på samfundets bund, og ikke har alverdens muligheder og privilegier? Anita er blevet fyret fra sin aktivering, hendes søn er arbejdsløs, og hun skylder en masse penge væk. Da hendes søster dukker op, og begynder at flirte med hendes kæreste, kommer situationen for alvor under pres!
Alle mulige ting til salg er skrevet af den unge, danske dramatiker Henrik Szklany, og tager hånd om en del af samfundet, der bliver talt meget om, men som sjældent høres.

Alle mulige ting til salg, Aalborg Teater, Lille Scene, 7. september – 13. oktober 2018. Læs mere her

ISCENEs anbefalinger