Del

Så er vi klar igen med fire friske anbefalinger til din teaterweekend! Denne omgang af ISCENEs anbefalinger byder blandt andet på dyster thriller-opera, en rygepause med et spritnyt skuespiller-kuld og gakket, engelsk comedy.

Skybrud

Er du nysgerrig på, hvad der egentlig foregår i rygepauserne? Så tag med op på taget af en 49-etagers skyskraber, hvor otte mennesker mødes for at stille nikotintrangen. I rygepausen bliver hierarkierne opløst; der sladres, mobbes og indgås alliancer og kærlighedsrelationer på kryds og tværs. Skybrud er en skæv og grotesk komedie og en mulighed for at opleve spritnye skuespiltalenter – det er nemlig 4. årgang på Den Danske Scenekunstskoles præsentationsforestilling!

Skybrud, Odense Teater, Værkstedet, 4. oktober – 27. oktober. Læs mere her

Trubaduren

En greve dømmer en sigøjnerkvinde til døden – hun skal brændes på bålet. Sigøjnerkvindens datter vil hævne sig ved at smide grevens søn ind i flammerne, men begår en skæbnesvanger fejl, og så er der lagt i ilden til en familiefejde i generationer. Oplev en moderne udgave af Verdis opera-klassiker Trubaduren om had og bitter hævn tilsat thriller-stemning.

Trubaduren, Det Kgl. Teater, Operaen, 22. september – 20. november. Læs mere her

iscene anbefaler

At glemme … At huske

Hvordan fungerer vores erindring, kan vi vælge at huske eller at glemme, og hvornår skal det fortrængte frem i lyset? I forestillingen At glemme… At huske tager performerne udgangspunkt i egne oplevelser og udforsker menneskets erindringer i et poetisk univers, hvor vi blandt andet møder følelsen af at være helt alene i verden. På scenen står den engelske performancekunstner Melanie Thompson og Teater Refleksions kunstneriske leder Bjarne Sandborg.

At glemme … At huske, Teater Refleksion, Aarhus, 3. – 7. oktober. Læs mere her

iscene anbefaler

Slapstick & Slaughter

Forestil dig Monty Python fremført af de to gamle, sure mænd fra The Muppet Show og så har du sådan cirka Slapstick and Slaughter. Her har du mulighed for at opleve vaskeægte absurd, britisk comedy, når Desperate Men rabler og gøgler sig igennem samfundsrevsende, og sort-humoristiske optrin. Desperate Men er et af Englands mest erfarne og anerkendte gadeteater-kompagnier, og i en uge indtager de Bådteatret.

Slapstick & Slaughter, Bådteatret, 4. – 13. oktober. Læs mere her

iscene anbefaler