Del

Er du en kreativ sjæl, der bobler over med gode idéer, brænder du for lokal forankret kunst og kultur, og har du en iværksætter i maven, der bare venter på at se dagens lys, så er det måske dig, Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond er på udkig efter. Ansøgningsfristen er tirsdag den 13. november.

Kulturelle iværksættere kan nu søge om startkapital fra de regionale kunstfonde Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond. Fra i dag kan man søge om at få del i de 4,6 millioner kroner, der er afsat til de to fonde, som uddeler 2,3 millioner kroner hver.

Formand for Den Jyske Kunstfond, Frank Panduro, siger:
”Nu skal vi endelig i gang, og vi glæder os meget til at modtage en masse gode ansøgninger fra hele Jylland. Det, vi leder efter, er dygtige, talentfulde kunstnere, der også kan finde direktørkasketten frem, og kreative sjæle, som kan se nye muligheder for at skabe forretningsudvikling. Det er meningen, det skal ske gennem partnerskaber med erhvervslivet, som skal kunne se fordelene ved at indgå i et samarbejde. Vi har mange succesfulde virksomheder i Jylland, som med garanti vil kunne nyde godt af at få et samarbejde op at stå med kunstnermiljøer.”

Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfonds formål er at støtte og styrke udviklingen af kunstmiljøer og økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder uden for hovedstadsområdet.

Formand for Øernes Kunstfond, Mette Blum Marcher, siger:
”Vi tror på, at der ligger et kæmpe vækstpotentiale i krydsfeltet mellem kultur og erhverv. Parterne skal bare finde hinanden først og have mulighed for at byde hinanden op til dans. Det er det, vi er sat i verden for. Jeg er utrolig spændt på, hvad der ligger af gode projekter derude, som kan bruge et startskud her og nu for at skabe økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder på den lange bane.”

I forbindelse med vedtagelsen af finanslovsaftalen 2018 blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om etableringen af de to nye, regionale kunstfonde. Fondene skal styrke kunstlivet uden for hovedstaden og udviklingen af den lokale kunstproduktion.

Fondene dækker hele landet med undtagelse af Region Hovedstaden, dog inklusive Bornholm. Fondene skal de næste fire år varetage opgaven med at uddele 2,3 millioner kroner fra hver fond til kulturelt iværksætteri.

Læs mere om ansøgningsprocessen her

Fakta om Den Jyske Kunstfond
Den Jyske Kunstfond består af formand Frank Panduro (iværksætter og koncertarrangør), Trine Jakobsen (direktør for Fonden Nørre Vosborg) og Marianne Kalb (direktør i Kalb PR & Kommunikation). De er alle udpeget af kulturminister Mette Bock.

Fakta om Øernes Kunstfond
Øernes Kunstfond består af formand Mette Blum Marcher (direktør på Guldagergaard, Internationalt Keramisk Center), Sarah Smed (formidlingschef på Forsorgsmuseet i Svendborg) og Jacob Soelberg (CEO Nordic Artists Management). De er alle udpeget af kulturminister Mette Bock.