Del

Efterårsferien står for døren, og det betyder ekstra god tid til at komme i teatret. Derfor får I denne gang en ”special edition” af ISCENEs anbefalinger med dobbelt op på forestillinger, du kan boltre dig i – både med og uden de små poder.

Efterårsferie uden børn

Mæt af dage

Hvornår er livet slut – og må man hjælpe andre med at ende det? Føl konflikten på egen krop, når det kontroversielle virtual reality-drama Mæt af Dage byder indenfor med VR-briller og bogstaveligt talt lader publikum låne hovedpersonens øjne. Karen er fysisk rask, men ønsker kun at dø, og hun vil have sin kæreste Esben til at hjælpe sig. Men vil han det, og kan han det? Mæt af Dage sætter spot på aktiv dødshjælp med et tvist eller to.

Mæt af dage, Teatret Svalegangen, 20. oktober – 24. november. Læs mere her

iscene anbefaler

Færdig med Eddy

Eddy vokser op i det fattige udkantsfrankrig, hvor drenge helst skal slås, spille fodbold og kigge på damer. Men Eddy er anderledes; han fantaserer om mænd, og klæder sig i smug i sin søsters tøj, mens han samtidig desperat prøver at blive en af de hårde drenge. Morten Hee Andersen står på scenen som den splittede Eddy i Betty Nansens opsættelse af Édouard Louis litterære kæmpesucces Færdig med Eddy Bellegueule.

Færdig med Eddy, Betty Nansen Teatret, Edison, 12. oktober – 10. november. Læs mere her

Nye Rejsende

Er du ulykkeligt forelsket? Er du nogens lærer? Har du haft sex i et tog? Eller er du bare et menneske, der vakler, roder rundt og ikke helt kan få styr på, hvad det egentlig vil sige at være voksen? Nye Rejsende på Det Kongelige Teater handler om at træde i karakter som rigtig voksen, og hvordan det føles, når det ikke helt går som planlagt med glansbillede-livet.  Forestillingen er baseret på Tine Høeg anmelderroste debutroman af samme navn.

Nye Rejsende, Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, 12. oktober – 8. november. Læs mere her

KÅL

Kom med på aftenskole til et begynderkursus i fermentering. Carla er underviseren, Carla har styr på alt der er hipt, og har skabt sig et navn på de sociale medier ved at følge trenden af  back to nature-bølgen. Men der er sprækker i overfladen – for hvem er hun egentlig? KÅL er en monolog om at finde sin identitet i det moderne samfund, om status og anerkendelse, og om ensomhed.

KÅL, Teater FÅR302, 19. oktober – 28. Oktober Læs mere her

Efterårsferie med børn

Børneteaterfestival på Nørregaards Teater

Gå på opdagelse i en stor pop-up bog eller oplev to af H.C. Andersens eventyr på en anderledes måde. Efterårsferien byder på børneteaterfestivalen på Nørregaards Teater med forestillinger, der behandler vigtige emner som selvtillid og tab. Der er fem forestillinger på programmet, og noget for alle aldre; fra de helt små på halvandet og op til 9 år.
Børneteaterfestival, Nørregaards Teater, Odense, 14.-19. oktober. Find program og læs om de forskellige forestillinger her

NANGIJALA

Tag med på en rejse ind i et univers fyldt med dans, drager, og masser af flotte kostumer. NANGIJALA er inspireret af Astrid Lindgrens udødelige klassiker Brødrene Løvehjerte, og der loves både spænding og overraskelser, når brødrene Jonatan og Tvebak drager ud på eventyr. På scenen kan du opleve dansere fra Uppercut Danseteater og Dans i Nordvest.

NANGIJALA spiller desuden også som en del af Kulturnatten d. 12. oktober.

NANGIJALA, Dansekapellet, 12-14. oktober. Læs mere her 

Tommelise

Oplev fortællingen om den lillebitte pige Tommelise, der rejser ud i den store verden, og går så meget igennem for at finde et sted, hun hører hjemme. Tommelise er en dukke, på størrelse med en underarm, og styres af en performer, mens skrubtudsen, svalen og alle de andre kendte dyr, bringes til live med store, flotte kostumer.

Tommelise, Aarhus Teater, 19. – 20. oktober. Læse mere her

Mustafa’s Kiosk

Er I til en masse rablende digte om livet på kryds og på tværs? Så skal I besøg Mustafas Kiosk i efterårsferien. På Teater V kan du tage børnene med ind og se Jakob Martin Strids moderne børnebogsklassiker som teater, tilsat musik, hatte, dukker og briller.

Mustafa’s Kiosk, Teater V, 9. oktober- 21. oktober. Læs mere her

iscene anbefaler