Del

Det bliver Joen Højerslev, der skal spille rollen som Mikkel Thøgersen i stedet for Peter Plaugborg, når det Kongelige Teater viser Johannes V. Jensens episke mesterværk Kongens fald.

Peter Plaugborg har selv ønsket at blive fritaget fra projektet, da han ikke kunne se sig selv i stykkets koncept, og derfor har valgt at give stafetten videre, forklarer Christian Bækholm, der er PR og presseansvarlig på Det Kongelige Teater.

Det betyder, at Joen Højerslev, der i forvejen var på rollelisten i forestillingen, overtager Plaugborgs rolle som Mikkel Thøgersen. Joen Højerslev har senest spillet med i Ulvedalene i Røde Orm, og er også aktuel i sæson 2 af DR’s serie Herrens Veje.

Johannes V. Jensens roman fra 1901 iscenesættes af catalanske Carlus Padrissa og forestillingen bliver til i samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Aarhus Teater.

Læs mere om forestillingen her