Del

Så er der gode nyheder til de litteraturinteresserede, for to nye fagbøger tilbyder læseren et nyt indblik i dansens metodik og Odin Teatrets unikke praksis.

Lektor og ph.d. ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, KU, Inger Damsborg har forfattet grundbogen Viden om Dans – der som titlen hentyder er en indføring i dansens grundlæggende praksis. Bogen er inddelt i de tre overordnede kapitler Danseteori, Danseanalyse og Dansehistorie, og kommer bredt omkring dansens væsen og disciplin, hvad angår både metode, teori og baggrund. Bogen er tiltænkt brug i undervisning og for den alment danseinteresserede, og er skrevet af lektor og ph.d. Inger Damsborg, der har en lang karriere som underviser og forsker i dans og musik i både ind- og udland.

Den anden bogudgivelse Serendipitetens rum – Odin Teatrets Laboratorium er forfattet af lektor ved Dramaturgi, Aarhus Universitet Erik Exe Christoffersen og lektor og ph.d. ved Aalborg Universitet Tatiana Chemi.

Serendipitet betyder et lykketræf; ganske tilfældigt at finde noget, man ikke ledte efter. I bogen Serendipitetens rum undersøger forfatterne, hvordan dette begreb er blevet og bliver brugt og udviklet af Odin Teatret i flere dele af deres praksis, som fx i teatrets historie, de kreative skabelsesprocesser og forestillinger, tilgang til tilskuerens rolle og meget mere. Gennem blandt andet interviews med centrale medlemmer af Odin Teatret undersøger bogen en mulig metode til at udfordre og forny den kreative proces.