Del

Der er både hjerteskærende, rablende og tankevækkende forestillinger på programmet i ISCENEs anbefalinger denne uge. Her er bl.a. en kontor-komedie af Lars von Trier, og et Europa, under massivt pres. God fornøjelse!

Direktøren for det hele

Direktøren for det hele

Hvad gør man, når man er chef og ikke kan lide at tage beslutninger? Man hyrer da en falleret skuespiller til at være Direktøren for det hele. Nu sættes endnu en Lars von Trier-film på scenen og denne gang er det den rablende kontor-komedie, der giver virkelighedens finansfarce kamp til stregen.
Direktøren for det hele, Odense Teater, 3. – 24. november. Læs mere her

Hva så Europa

I forestillingen Hva’ så Europa bliver vores verdensdels problemer til et absurd familiedrama. Her er Europa familiens leder, hvis hukommelse begynder at svigte og så melder spørgsmålene sig: Hva’ så Europa – hvad er fremtiden? Mens der stilles skarpt på drømmen om et fælles Europa, som generationer har taget for givet, og snu er under stort pres.
Hva så Europa, Mungo Park Kolding, 31. oktober – 13. november. Læs mere her

Hva så Europa

Muleum

Nu kan du opleve en af den populære, norske forfatter Erlend Loes roman på scenen. Muleum er den sørgmodige, men også humoristisk skæve fortælling om at miste lysten til livet. Det hele starter da 18-årige Julie mister sin familie i et flystyrt. Efter uendelige psykologtimer og omgivelsernes velmenende sorgterapi, beslutter hun sig for at stikke af og gå på en dramatisk jagt efter sin egen død. Men i sin kamp for at undgå livet vælter hun lige tilbage i det.
Muleum, Husets Teater, 27. oktober – 17. november. Læs mere her

Muleum

Transfervindue

Nåede du ikke at opleve den hjerteskærende forestilling Transfervindue, da den spillede på Det Kongelige Teater? Så har du chancen nu på Republique. Hovedpersonen Maria er terminal kræftpatient, og indlagt på hospice. Hun lider af svimmelhed, græder og er bange. Transfervindue er en stærk monolog om tankerne i den sidste tid, men også en humoristisk skildring af de raskes fejl. Forestillingen er baseret på Maria Gerhardts roman af samme navn, som udkom kort før hendes død i 2017.
Transfervindue, Republique, 1.-9. november. Læs mere her