Del

Oops Festival
16. - 18. nov 2018
Åben Dans, Roskilde

Hvad sker der, når en sort mand går nøgen gennem New Yorks gader og bliver en top-atlet træt af sin krop? Disse og mange flere kropsspørgsmål stiller dette års Oops Festival skarpt på fra 16. – 18. november i Roskilde.

Oops Festival fejrer fejl, fiaskoer og f*ck ups og åbner for andet år i træk dørene for at kaste et fejlbarlige blik på noget vi alle besidder, men som alligevel vækker følelser af både fryd, fornøjelse, frygt og kontrovers – nemlig kroppen! Der sættes spot på den fantastiske menneskekrop i et program med forførende performance, dans, musik, stand-up og talks.

Til daglig behandler vi vores kroppe som et hylster, der leverer gode og dårlige sanseoplevelser, mens den fragter os fra punkt A til B. Kroppen skal jo bare fungere. Vi foretrækker ikke at give den opmærksomhed, før den “fejler”. Men hvad betyder det egentlig? Årets Oops-program præsenterer en række kunstnere og talere, der forholder sig indgående til kroppen på begavede, humoristiske og nye måder for at hjælpe os med at undgå at svigte vores egne – og vores medmenneskers – kroppe.

Kroppens mangfoldige udtryk

Oops Festival giver plads til kroppens mangfoldighed, med et kunstnerisk program der starter samtaler og opfordrer til stillingtagen. Festivalen åbner med Daily Fictions (DK) betagende danseperformance Splastic. Oplev derefter karismatiske Cameryn Moores (US/ DE) forestilling Terrible Sex Tips – en seksuel dannelsesrejse opført med både humor og sårbarhed, eller se queer stand-up’er James Lórien MacDonald’s (CA/FIN) morsomme show om, hvordan det er at være “fake it till you make it”-mand med penisattrap i Gender Euphoria, eller dyk ned i Boaz Barkans (IL/ DK) Our Other Body for at begribe kompleksiteten ved at have en jødisk krop, der historisk set både har oplevet uhyggelig undertrykkelse, og har udført overgreb.

Samtaleprogrammet rummer bl.a. en granskelse af vores opfattelser af tykhed med cand. mag. Dina Amlund (DK), en udstilling af tegninger af Sarah Glerup (DK), der beskriver sig selv som “lesbisk venstreradikal storesøster-humanist-nørd med muskelsvind”, filmen FETISH af aktivist og kunstner Topher Campbell (UK), som på poetisk, men brutal, vis undersøger fordom og fantasi omkring den sorte mands krop – og meget, meget mere.

Bag Oops Festival

Oops Festival er en tilbagevendende reflektionsfestival i Roskilde, der undersøger værdien af store og små fejltagelser gennem lokale og internationale forsknings- og kunstprojekter. Festivalen belyser fejlens betydning i samtiden via et program, der består af nytænkende kunstværker, inspirerende samtaler, der appellerer til både hjerte og hjerne, samt workshops arrangeret i samarbejde med lokale aktører. Bag festivalens program står teater-, musik- og festivalduoen Nina Larissa Bassett og Thomas Burø, samt produktionsholdet Mika Christoffersen og Stephanie Clemente.

Kilde: Pressemeddelelse

Læs mere om festivalen og se programmet her: www.oopsfestival.com