Del

ISCENEs anbefalinger til en begivenhedsrig teaterweekend byder denne gang både på Tarantino-opera, arkitektonisk genfærdsdrama, melodramatisk kærlighed og Dostojevskijsk julestemning.

Carmen

Carmen er den udødelige operaklassiker, som handler om den smukke Carmen, der sætter sig for at forføre soldaten Don José – den eneste mand, der ikke viser interesse for hende. Det gør han dog snart. Lige så hurtigt flyver den frie Carmen videre til næste mand, og et brutalt trekantsdrama udspiller sig. Denne opsætning af Bizets opera foregår i et råt, Tarantino-agtigt filmunivers, hvor nutiden og de uforglemmelige melodier forenes. Den Jyske Opera turnerer lige nu landet rundt med Carmen, og forestillingen kan i denne weekend opleves på Sjælland.
Carmen, Den Jyske Opera, 5. oktober – 1. december. Læs mere her

Møller og Larsen

Hvis du ikke nåede at opleve Møller og Larsen i Skuespilhuset i foråret, har du nu igen muligheden. Forretningsmanden Møller og arkitekten Larsen mødes på Operaens tag som to hvileløse spøgelser. Her får vi måske svaret på, hvad der egentlig skete, da den ikoniske bygning skulle konstrueres. Du kan varme op til forestillingen med ISCENEs podcastinterview med instruktøren bag forestillingen, Thomas Bendixen, her.
Møller og Larsen, Skuespilhuset, 26. oktober – 10. november. Læs mere her

Kærlighedens Ulemper

For tredive gang slår Mungo Park dørene op for en omgang eksperimenterende Mungo Lab. Denne gang er det norsk teaters enfant terrible Jo Strømgren, der skal skabe en forestilling på bare fire dage. Genren er melodrama og formatet er fotonovellen. Resten må du selv tage ud at opleve på lørdag, der er den eneste aften, forestillingen vises.
Jo Strømgrens Kærlighedens Ulemper, Mungo Park Allerød, 10. november. Læs mere her

ISCENE anbefaler

Drengen til juletræ

Indled julen med Dostojevskijs hjerteskærende fortælling om en lille dreng, der vandrer hvileløst og frysende rundt i en storbys kolde gader op til jul. I et univers mellem fantasi og virkelighed kan både børn og voksne opleve den dystre familieforestilling om et uskyldigt barns drømme og håb i en tragisk virkelighed.
Drengen til juletræ, Kapellet på Assistens Kirkegård, 6. november – 5. december. Læs mere her