Del

Det er sjældent der udgives værker om teater i Danmark og ikke mindst værker, der beskæftiger sig med fysisk visuelt poetisk scenekunst. Men nu sker det digitalt i en overbevisende visuel udformning med Catherine Poher og Kirsten Dahls dybdegående e-bog, der har titlen … og på den 8. dag begyndte de at drømme.

Bogen er ikke kun inspirerende set med nutidens teaterøjne, men er også et vigtigt teaterhistorisk vidnesbyrd om den visuelle og poetiske scenekunst. Et teater, som trods en lang række fine teaterpriser, ofte har svært ved at få mediernes bevågenhed, men som siden 1970’erne har formået at skabe store øjeblikke, hvor børn og voksne på forskellige oplevelsesniveauer kan reflektere over livets essentielle spørgsmål.

Bogen består af interviews med danske såvel som udenlandske teaterfolk samt refleksioner over denne anden slags teater, ledsaget af en rig billedside med skitser, forestillingsfotos og kortere uddrag af filmoptagelser fra udvalgte teaterforestillinger. Samlet giver det en sjælden lejlighed til ved selvsyn at dykke ned i en række store teaterkunstneres verdner og få indblik i de kreative processer og arbejdsmetoder, som ligger til grund for et poetisk, visuelt og associativt scenekunst-sprog, der ligger langt fra institutionsteatrets tekstbaserede og narrative teater.

Bogen kan downloades gratis på: www.ogpaden8dag.com

Kilde: Pressemeddelelse

FAKTA

Teaterinstruktør Catherine Poher har sammen med dramaturg, skribent og ph.d. Kirsten Dahl forfattet e-bogen, som favner essensen af 40 års fysisk visuelt poetisk scenekunst med fokus på danske og europæiske scenekunstnere.