Del

Mungo Parks forestilling Manning er fri, som er skrevet og spillet af skuespiller Anders Budde Christensen, der nu også er nomineret til Teaterpokalen, er blevet solgt til den norske hovedstads nye urbane teaterscene, Vega Teater.

I juni 2019 får den succesfulde Mungo Park-forestilling Manning er fri premiere på Oslos nyåbnede teaterscene, Vega Teater, som netop har købt rettighederne til forestillingen. Dermed skriver forestillingen sig ind i en række forestillinger, som Mungo Park har skabt og som sidenhen er blevet opsat i udlandet.

Det er Mungo Parks ensembleskuespiller Anders Budde Christensen, der både har skrevet og spillet hele soloforestillingen om Manning, som er hans debut som dramatiker. Anders Budde Christensen er også netop blevet nomineret til Teaterpokalen for forestillingen.

Den nye norske teaterscene Vega Teater er en del af Oslos nyere kulturkompleks Vega, som også indeholder en kunstbiograf og en debatsalon. Komplekset blev etableret i 2013 og er nu også udvidet med en teaterscene.

Manning er fri handler om den transkønnede whistleblower, Chelsea Manning, som tidligere hed Bradley til fornavn og forestillingen har spillet for fulde huse på Mungo Park i Allerød siden marts 2018.

Læs ISCENEs anmeldelse af Manning er fri her

Kilde: Pressemeddelelse