Del

ISCENEs anbefalinger står i denne uge i julens tegn, og der er nok forestillinger at vælge imellem. Der er ingen bedre måde at indlede julemåneden på end at tage i teatret med sine nærmeste, og i år er der både hygge, spænding, dans, musik, humor og selvfølgelig vaskeægte julestemning på programmet, når landets teatre byder indenfor til årets juleforestillinger.

Turisterne

Vendsyssel Teater har i år kastet sig ud i at skabe sin helt egen juleforestilling af og med nogle af teatrets lokale og mest elskede kerneskuespillere. Turistbureauet i den lille badeby Klitby har svært ved at få fat i gæsterne op til jul. Nordmændene vil kun leje de primitive sommerhuse, de tyske gæster tager mad med hjemmefra og Hellerup-folket vil hellere til Skagen. Stranden er i øvrigt ved at forsvinde, og så er julestemningen heller ikke helt i top. Så hvad gør man så? Se selv, hvad turistbureauet finder på i forsøget på at lokke besøgende til Nordjylland i forestillingen Turisterne.
Turisterne, Vendsyssel Teater, 21. november – 20. december. Læs mere her

Turisterne på Vendsyssel Teater 2018. Foto: Jacob Stage

This is Christmas

I teaterkoncerten This is Christmas kan du opleve julens bedste sange, som du aldrig har hørt dem før. Julekalenderens 24 låger flås op og gavepapiret rives af alle pakkerne på én gang. Få et glædeligt genhør med alle de velkendte julesange i en vild, sjov og skæv teaterkoncert for hele familien.
This is Christmas, Holbæk Teater, 1. – 30. december. Læs mere her

This is Christmas på Holbæk Teater 2018. Foto: Mie Neel

Juule-stue

Den Gamle By byder igen i år på en vaskeægte Holbergsk jul fyldt med intriger og forviklinger. Da tjenestepigen Pernille fortæller en skør historie til sin herre Jeronimus, beslutter han sig for at aflyse julen. Det sker til stor fortrydelse for resten af husets beboere – især for Jeronimus’ unge kone Leonora, der havde håbet, at hun kunne lege julelege med sin beundrer Leander. Juule-stuen er et humoristisk og samfundssatirisk indblik i julen på Holbergs tid.
Juule-stue, Den gamle by, 6. – 13. december. Læs mere her

Juule-stue i Den Gamle By 2018. Pressefoto.

Bankovarieté 2018 – Godt pyntet

Er du til lækker mad, god underholdning, ægte julestemning – og et slag banko? Hvis svaret er ’ja’, kan du opleve alt det på én gang i Lizzies Bankovarieté. Her inviteres indenfor i en kitchet bankohal, hvor Lizzie kommanderer, og hendes tilbeder Arne er opråber. Oplev en afslappet aften fyldt med spas, løjer og god musik samt et hyggeligt spil banko ind imellem.
Bankovarieté 2018 – Godt pyntet, Odsherred Teater, 15. november – 15. december. Læs mere her

Bankovarieté 2018 – Godt pyntet på Odsherred Teater 2018. Foto: Mie Neel

Nissenbanden i Julemandens Land

Det er efterhånden en del år siden, vi kunne opleve Nissebanden på DR for første gang. Nu er den elskelige julebande tilbage og denne gang er det på de skrå brædder. Gense Lunte, Gemyse, Skipper og Hr. Mortensen i en herlig blanding af en skøn historie, sange, nisser og magi, når de forsøger at redde julen sammen med pigen Puk fra Holme-Olstrup. Sammen tager de ud på en farefuld færd til Julemandens Land for at bringe julestemningen og glæden tilbage inden juleaften.
Læs også ISCENEs anmeldelse af forestillingen her.
Nissebanden i Julemandens Land, Odense Teater, 15. november – 22. december. Læs mere her

Nissebanden i Julemandens Land på Odense Teater 2018. Foto: Emilia Therese

Messias i nat

Oplev Händels Messias i en helt ny fortolkning. Messias i nat er et nyskrevet korværk frit efter Händels klassiske mesterværk. I en nutidig, rasende og håbefuld fortolkning går fire klassiske sangere samt et kor i dialog med Händels Messias og dets messende budskab om frelsens komme. Fortvivlelsen over verdens tilstand italesættes og vi efterlades med et vovefuldt håb: Messias vil aldrig komme. Vi må selv være Messias, der forandrer alting nu i nat.
Messias i nat, Husets Teater, 1. – 12. december. Læs mere her

Messias i nat på Husets Teater 2018. Foto: Åsmund Sollihøgda

Gerdas rejse

Tag familien med på en magisk rejse gennem dryppende isgrotter og mørke birkeskove i denne Reumert-vindende teaterinstallation. Baseret på H. C. Andersens Snedronningen, følger du historien i Gerdas fodspor på en labyrintisk rejse. Gerda, der med sin varme og urokkelige kærlighed overvandt hekseri, røvere og Nordpolens isnende kulde for at nå frem til Snedronningens slot.
Gerdas rejse, Teater Refleksion, 18. november – 19. december. Læs mere her

Gerdas rejse på Teater Refleksion 2018. Foto: Christophe Loiseau

Nøddeknækkeren

Tag med ind i unge Claras drømmeverden, når hun efter en begivenhedsrig juleaften falder i en eventyrlig søvn og vågner i verdens bedste drømmeland: Tivoli. Sammen med Harlekin, Columbine, Pjerrot og hendes elskede Nøddeknækker, får Clara en nattesøvn, hun sent vil glemme fuld af eventyr dans og musik. Det er endnu engang Dronning Margrethe der står bag forestillingens dekorationer og kostumer, som danner rammen om Tivolis balletchef Peter Bo Bendixens koreografi.
Nøddeknækkeren, Tivoli, 23. november – 23. december. Læs mere her

Nøddeknækkeren i Tivoli 2018. Pressefoto.