Del

Interessen for turnéteater er enorm, for aldrig har så mange deltaget på Danmarks Teaterforeningers årlige teaterseminar, hvor branche og købere er samlet over en weekend for at sætte titler på de forestillinger, som skal sælges til turné i den kommende sæson.

Det blev rekord-år for deltagerantallet på Danmarks Teaterforeninger årlige seminar, som i år blev afholdt i Kolding.

Mere end 600 deltagere fra Danmarks 68 lokalt forankrede publikumsorganisationer var samlet sammen med branchen for at købe ind af de forestillinger, som næste år sendes på turné rundt i landet. Der var rigt repræsenteret af teatre og grupper fra hele branchen. Det Kongelige Teater fik straks udsolgt med forestillingen Adressaten ubekendt, hvor Lars Mikkelsen og Søren Sætter Lassen står på scenen sammen, men også mindre teatre fik solgt godt af deres forestillinger. Her var et mangfoldigt udbud af klassisk taleteater, opera, dans og performance. Det samlede udbud af forestillinger til turné ligger omkring de 100 og et forsigtigt skøn viser, at der i år indkøbes forestillinger for mellem 40-45 mio. kr. under og umiddelbart efter teaterseminaret.

Hvert år uddeles årets Publikumspris, som vælges af bestyrelsesmedlemmer fra landets 68 teaterforeninger. Priserne uddeles under middagen lørdag aften og gives indenfor fire kategorier.

I år gik priserne til:

Årets turnéteaterforestilling: Indenfor murene, med Waage Sandø i hovedrollen som gamle Levin, Teater 2.

Årets børne-, ungdoms- og familieteater: Teatret HILS DIN MOR, der arbejder på at fremme forståelsen for og accepten af LGBT+.

Årets turnéskuespiller: Kirsten Olesen, Med Sne, Det Kongelige Teater.

Årets hæderspris: Paolo Nani