I denne uge anbefaler ISCENE juleforestillinger for både store og små. Tag med på operaeventyr til et landskab under havets overflade, dans dig ned i et eventyrligt kaninhul, bag brunkager med faster Lizzie eller red julen med Nøddeknækkeren.

Nisserne fra Doggerland

Den Ny Opera præsenterer denne jul noget så unikt som en juleopera for hele familien. For mange tusinde år siden eksisterede et landskab kaldet Doggerland. Her levede Doggernisserne i harmoni med menneskene, men det er nu dækket af Nordsøens grå vandmasser. Hjemme hos Amanda i 2018 tegner det til at blive en rigtig møg-jul. Hendes far har haft en mystisk oplevelse under sit arbejde på boreplatformen. Siden da har han ikke rigtig været sig selv, og han har besluttet at aflyse familiens jul. Amanda vil gøre alt for at redde julen, og hun beslutter sig for at tage sagen i egen hånd. Heldigvis kommer nissen Junior hende til undsætning.
Nisserne fra Doggerland, Musikhuset Esbjerg, Esbjerg, 2. – 16. december. Læs mere her

Faster Lizzies jul

Tag de små med til en juleforestilling, der dufter brunt og brændt. I Faster Lizzies køkken står alt stille. Vejrudsigten melder om sne juleaften, men julehumøret vil ikke indfinde sig, for Misser er væk. Overalt er der skuffer og låger, som lokker og gemmer på alle mulige spændende sager: dufte, lyde, musik, hemmeligheder, Lizzies julehjerte og små øjeblikke med julemagi. Langsomt sniger julen sig ind på Faster Lizzie og der breder sig en duft af jul.
Faster Lizzies jul, Teater Nordkraft, Aalborg, den 9. – 12. december. Læs mere her

Alice i Eventyrland

Hop med Alice ned i kaninhullet, og oplev balletten, der allerede er blevet en klassiker for alle aldre. Alice ser sine forældres ven, Lewis Carroll, forvandle sig til en hvid kanin. Hun følger efter ham og kommer på en rejse til et land, hvor sælsomme oplevelser og mærkværdige skikkelser venter hende.
Alice i Eventyrland, Det Kongelige Teater, København, 2. – 22. december. Læs mere her

Nøddeknækkeren og Musedronningen

Oplev den klassiske juleforestilling om Nøddeknækkeren i en helt ny version. I hjemmet hos den rige familie Stahlbaum dufter der ikke af julebag men af rengøringsmidler, for fru Stahlbaum har nemlig opdaget tre mus, der var i færd med at stjæle rullepølsen, så hele huset har fået en overhaling. I al hemmelighed får Marie en julegave af sin onkel: en nøddeknækker, der forvandler sig til en eventyrprins, da Marie har brug for hans hjælp. Og det må man sige, hun har. For Musedronningen har bortført Maries dukke for at tvinge Marie til at finde hendes musesønner. Det bringer Marie og Nøddeknækkeren ud på en magisk rejse for at finde de forsvundne mus, så musemor kan holde jul og Marie kan få sin dukke.
Nøddeknækkeren og Musedronningen, Teatret Masken, Nykøbing F, 17. – 19. december. Læs mere her