Del

Ny dokumentarfilm viser, hvordan publikums lyde bliver til et musikalsk korværk – se filmen her.

Det er det ambitiøse værksted for professionel scenekunst Forsøgsstationen, der står bag projektet Lyden af publikum. Forsøgsstationen har til opgave at fremme forskning, udvikling og træning inden for professionel scenekunst og denne gang har de lavet en forestilling, hvor publikumslyde omdannes til et musikalsk værk.

Lyden af publikum er et forsøgsprojekt, hvor lokale frivillige og scenekunstnere fra Forsøgsstationen er gået sammen om at skabe et korværk baseret på publikumslyde. Værket blev opført i 2017 under CPH Stage både på Forsøgsstationen og på Det Kongelige Teater.

I oktober 2018 rejste de til Torino med projektet, og det er der kommet en dokumentarfilm ud af.

Se dokumentaren her

Kilde: Pressemeddelelse

I efteråret blev Forsøgsstationen inviteret til konference på Torino Universitet, hvor de skulle dele erfaringerne fra det oprindelige værk og lave en live præsentation af værket. På fire dage skulle værket, der er baseret på publikumslyde fra Meyerholdt i 1920’erne, indøves med lokale torinesere. Processen med at indøve og opføre værket blev optaget af dokumentarist Helle Lyshøj, og dokumentaren er netop blevet udgivet.