Del

Nu kan du for første gang få et samlet billede af Lollikes arbejde og værker. Det sker i fagbogen Scenekunst på kanten, hvor forfatter Birgitte Dam undersøger dansk teaters enfant terrible-kunstner Christian Lollike og ser på hans værker og hvilken rolle teatret spiller i det moderne samfund.

Teaterdirektør, instruktør og dramatiker Christian Lollikes forestillinger har til alle tider været stærkt omdiskuterede. Fra den kontroversielle monolog Manifest 2083 om Anders Breivik og massakren på Utøya til højæstetiske danseforestillinger om krigsveteraner og asylansøgere.

Nu kan du for første gang få et samlet billede af Lollikes arbejde og værker i bogen Scenekunst på kanten af Birgitte Dam. I bogen møder vi Christian Lollike som kunstner, teatermand og menneske, der provokerer og inviterer til debat og eftertænksomhed. Bogen går i dybden med fem af Lollikes værker, samtidig med at den undersøger, hvad der karakteriserer samtidens nye politiske teater.

Forfatteren til bogen, Birgitte Dam, er cand.mag. i dansk og teatervidenskab. Hun har anmeldt teater i Information og Peripeti, har undervist i litteratur ved Københavns Universitet og været gymnasielærer. Hun har udgivet flere bøger om scenekunst.