Juleaften står for døren og landets teatre står for julestemningen! ISCENE anbefaler denne uge den sidste omgang juleforestillinger for hele familien, og der er store eventyr og julesange på programmet.

De underjordiske

Kornmoren, der er lavet af høstens sidste neg, forsvinder på mystisk vis til høstfesten på Mikkelsdag. For at gården ikke skal rammes af misvækst og ulykker, må og skal hun findes, før det bliver jul. Flora og Ebbe drager ud på deres livs rejse for at lede og de kommer vidt omkring. Til lands, til vands, under jorden og højt til vejrs.
De underjordiske, Riddersalen, Frederiksberg, 20. november – 22. december. Aldersgruppe: fra 6 år. Læs mere her

Historien om Bella

For mange år siden i den lille by ved det store bjerg boede der en ung pige, der hed Bella. Hendes familie var fattig, og de måtte slide hårdt for ikke at blive sat på gaden. Men en kold december-dag opdager Bella, at hun har et ganske særligt talent, der kan åbne folks hjerter. Et talent, der kan gøre hende elsket, rig og berømt. I den lille by er der dog både venner og fjender, og Bella må sande, at mange ønsker at få del i hendes lykke. Heldigvis er hun både klog og modig, så med god hjælp fra sine venner, får Bella lige præcis den jul, hun havde ønsket sig allermest.
Historien om Bella, Randers Egnsteater, Randers, 1. – 21. december. Aldersgruppe: 6-100 år. Læs mere her

Askes jul

Hvad handler julens sange egentlig om? Hvordan kan man pynte et træ med EN rosin(!), som man ikke må røre? Hvordan kan en rose skyde? – og så endda op af den frosne jord? Hvilket loft er det egentlig, nissen sidder på med sin julegrød? Tag med Aske på en vild julehistorie, om barnets syn på julens magi i noget så unikt som et stand-up-show i børnehøjde.
Askes jul, Ishøj Teater, Ishøj, 25. november – 22. december. Aldersgruppe: 3-9 (99) år. Læs mere her

Momo – eller kampen om tiden

I udkanten af en by i ruinerne af et gammelt amfiteater, bor en ensom pige, der kalder sig Momo. Ingen ved, hvem hun er, eller hvor hun er fra. Momo har en fantastisk evne. Når hun lytter, forsvinder folks problemer. Derfor søger mange hende, og amfiteatret bliver et samlingssted for musik, glæde og samtale. Alt tegner lykkeligt – lige ind til nogle mystiske, grå og cigar-osende personer begynder at overtale folk til at sætte deres tid ind i en “tids-sparekasse”.
Momo – eller kampen om tiden, Team Teatret, Herning, 1. – 22. december. Aldersgruppe: fra 7 år. Læs mere her