Del

Frit flet
16. feb - 16. marts 2019
Sort/Hvid

Den ikoniske fællesbog Frit Flet af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup bliver til scenekunst i et samarbejde mellem Sort/Hvid og Mungo Park Kolding. Det bliver en musikalsk slagmark af rå kroppe, smertende skønhed og grusomt forfald.

I begyndelsen af det nye år kan du for første gang opleve fællesbogen Frit Flet på scenen, når Sort/Hvid og Mungo Park Kolding indgår i et samarbejde om at iscenesætte værket.

Frit Flet har opnået ikonisk status for kvinder på tværs af generationer. Politiken har sågar opkaldt en litteraturpris efter bogen, der har været totalt udsolgt i landets boghandlere og netop er blevet genudgivet fra forlaget Gyldendal. Bogen tager fat om køn, livets mange overgange og det at være menneske i et fællesskab. Det er et værk på mere end 600 sider med alt fra digte til e-mails og familiefotos. Forfatterne har skrevet sammen, hver for sig og på hinandens materiale. Nu bliver dette vildtvoksende værk flettet til en visuel, musikalsk iscenesættelse i samarbejde mellem Sort/Hvid og Mungo Park Kolding.

På scenen vil man opleve fire kvindelige skuespillere: Sofie Torp, Marie Nørgaard, Ina-Miriam Rosenbaum og Kirsten Peüliche. Den yngste er 28 år, den ældste er 75 år. Iscenesættelsen skabes i tæt samarbejde mellem instruktør Liv Helm, scenograf Franciska Zahle og komponist Hannah Schneider.

Musikken vil spille en stor rolle i forestillingen. Sangerinde og komponist Hannah Schneider skaber det musikalske univers, der både kommer til at agere akkompagnement, men også vil være impulsen, der sætter handlingen i gang. Musikken skabes i et spilrum mellem indspillede samples og reallyde skabt i Franciska Zahles scenografi. Blandt andet arbejder holdet med skuespillernes stemmer som et musikalsk instrument.

Læs mere om forestillingen her